Ankara’da “Dünya Soykırım Tarihi ve Gazze” sergi ve paneli programı
ANFİDAP tarafından “Özgür Filistin Haftası” kapsamında düzenlenen “Dünya Soykırım Tarihi ve Gazze” konulu sergi ve panel programı, Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Yozgat Bozok Üniversitesi ve Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP) iş birliğiyle düzenlenen programda, Gazze’de yaşananlar; soykırım tarihi, çocuk hakları, uluslararası hukuk, adalet ve ahlak perspektiflerinden ele alındı.
Panelin oturum başkanlığını Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beşir Fatih Doğan üstlendi.
Programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Erol Göka, “Gazze Soykırımı: İnsanlığın Yeni Miladı” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.
Yargıtay Üyesi Dr. Hamit Yelken, “Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi Bağlamında Çocuk Hakları ve Gazze” başlıklı sunumunda çocuk hakları konusunu ele aldı.
Anayasa Mahkemesi (AYM) Başraportörü Doç. Dr. Akif Yıldırım ise “Ölüm Cezasının Gölgesinde Adalet: Filistinli Esirlere Yönelik Ölüm Cezası Düzenlemesinin İnsan Hakları Hukuku Açısından Analizi” başlıklı sunumuyla Filistinli esirler ve insan hakları hukuku konusunu değerlendirdi.
İLKE Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ahmet Sait Öner de “Hukuk ve Ahlak Perspektifinden Boykot” başlıklı sunumuyla boykot konusunu hukuk ve ahlak çerçevesinde ele aldı.
Sergi ve panel programında, Gazze’de yaşananların tarihsel, hukuki ve insani boyutlarına dikkat çekilmesi amaçlandı. (İLKHA)g
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kırıkkale'de hırsızlık suçundan hakkında kesinleşmiş 4 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı.
Tarsus Umut Kervanı, hayırseverlerin bağışladığı giyim malzemelerini dernek binasında düzenlenen organizasyonla yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor.
Memur-Sen Mersin İl Başkanı Ertuğrul Yıldız, Aksa Tufanı'nın 3'üncü yıl dönümü dolayısıyla Muğdat Camii'nde yaptığı basın açıklamasında, Gazze'de yaşananlara dikkat çekerek, sorumluların uluslararası hukuk önünde hesap vermesi gerektiğini söyledi.
Akdeniz açıklarında 3,9 ve 3,8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.