Ankaralılar, katil ABD Büyükelçiliği önünde sabahladı

İşgal rejiminin Gazze'de uyguladığı soykırımlar ve son olarak başlatılan yoğun bombardıman sonrasında ABD Ankara Büyükelçiliği önünde toplanan binlerce kişi, siyonist rejimi protesto etti.
İşgal rejiminin Filistin topraklarında haftalardır sürdürdüğü katliamlar devam ederken, cuma akşamı başlattığı yoğun saldırılar karşısında Müslümanlar ayağa kalkarak tepkilerini göstermeye devam ediyor.
Katil ABD Büyükelçiliği önünde gerçekleştirilen protesto eylemi, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından STK temsilcilerinin birer konuşma gerçekleştirdi.
Programda konuşma gerçekleştiren Kudüs Şurası Genel Sekteri Mehmet Fatih Serenli, “Onlar nasıl kardeşlerimize Gazze'yi, Batı Şeria'yı ve Kudüs'ü dar ediyorsa bizler de onları inlerinde ve yerlerinde rahatsız etmemiz lazım. Neden Türkiye'ye israil vatandaşı elini kolunu sallayarak geliyor? Neden bizim ülkemizi oradaki siyonistler kirletiyor. Biz bugün Harem'e giderken Kudüs'e giderken siyonistlerden izin almak zorundayız? Niçin hala Türkiye pasaportunu sahip siyonist zihniyetli Yahudi gidip kardeşlerimizden savaş ilan ediyor ve savaşıyor? Bunlar için bir tedbirimiz olmalı. Ve İslam ülkesinin liderleri sadece bu gece değil bu zamana kadar nasıl yataklarınızda rahat uyuyorsunuz? Bu çocuklar sizin çocuklarınız değil mi? Çiğnenen sizin ırzınız ve namusunuz değil mi?” şeklinde konuştu.
Protestoda sık sık siyonist rejime ve koşulsuz destek veren ABD’ye karşı tepki sloganları atıldı. Sloganlar eşliğinde ABD bayrağını yakan Ankaralılar, Filistin ve HAMAS için destek sloganları attı.
Kitlesel eyleme HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Sema Yarar, HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı görülürken, vatandaşlar ABD büyükelçilik binasına akın ettiği için çevre yollarda yoğun trafik oluştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yer alan yardım dağıtım merkezine düzenlenen saldırıda 3 Filistinli şehit olurken 46 kişi de yaralandı.
Gazze’de 598 gündür süren soykırıma katılan Türkiye-israil çifte vatandaşların yargılanabileceğini vurgulayan Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), ilgili kişi ve oluşumlara karşı hukuki sürecin başlatılması çağrısında bulundu.
Siyonist işgal rejiminin sözde ordusunun Gazze kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4 Filistinli hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.
Filistin Topraklarında Ayrım Duvarı ve Yerleşim Karşıtı Direniş Komisyonu, son 24 saat içinde işgal altındaki Batı Şeria'da dört yeni yasa dışı yerleşim noktası kurma girişiminin tespit edildiğini açıkladı.