Antalya'da külah dondurmaya 550 TL isteyen işletme kapatıldı
Antalya'da bir müşteriden külah dondurma için 10 Euro (yaklaşık 550 TL) talep edilmesi üzerine başlatılan denetimlerde hijyen ihlali, çift etiket, fahiş fiyat uygulaması, gürültü kirliliği ve hanutçuluk tespit edildi. İhlaller nedeniyle işletmenin faaliyetine son verildi.
Muratpaşa Kaymakamlığı, Antalya Dönerciler Çarşısı'nda faaliyet gösteren seyyar dondurma ve meyve suyu satış işletmesine yönelik gerçekleştirilen denetimlerde çeşitli ihlaller tespit edildiğini açıkladı.
Denetimlerde işletmenin çevreyi rahatsız edecek şekilde gürültü kirliliğine neden olduğu ve hanutçuluk yaptığı belirlendi.
Ayrıca, dondurma satın almak isteyen müşterilerden fahiş fiyat talep edildiği, bir müşteriden külah dondurma için 10 Euro istendiği, müşterinin itirazı üzerine yaşanan tartışmanın Muratpaşa Emniyet Müdürlüğü, Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri ve Ticaret İl Müdürlüğüne şikâyet edildiği bildirildi.
Şikâyet üzerine gerçekleştirilen incelemelerde işletmede hijyen ve temizlik kurallarına aykırılık ile çift etiket uygulaması tespit edildi.
Kaymakamlık, söz konusu ihlaller nedeniyle ticari faaliyetlerin mevzuata uygun ve güven esasına dayalı şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla seyyar dondurma ve meyve suyu standının faaliyetine son verildiğini açıkladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mersin Valisi Atilla Toros, Akdeniz ilçesinde bir markette darp edilerek yaralanan çocuğu tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.
İçişleri Bakanlığı "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, rüşvet ve irtikap" suçlamaları kapsamında tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın geçici tedbir olarak görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal medyada yardım beklediği yönünde paylaşımlar yapılan 93 yaşındaki Niyazi Vural'ın Kayseri'de bir bakım ve rehabilitasyon merkezine yerleştirildiğini, bakım ve destek sürecinin yakından takip edildiğini açıkladı.
Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Suriye Savunma Bakanı Tümgeneral Murhaf Ebu Kasra ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede ikili ilişkiler ile bölgesel savunma ve güvenlik konuları ele alındı.