Arka koltukta emniyet kemeri takmayanlara ceza

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeyle, ticari taksiler dahil tüm otomobillerin arka koltuğunda oturanlar için de emniyet kemeri takma zorunluluğu geldi.
İçişleri Bakanlığınca, valiliklere gönderilen genelgeyle, otomobillerde arka koltuklarda oturanların da emniyet kemeri takma zorunluluğu hatırlatılarak, denetimlerin arttırılması talimatı verildi.
Ticari taksiler dahil tüm otomobillerin arka koltuğunda oturanlar için de emniyet kemeri takma mecburiyeti getirildi. Emniyet kemerinin takılmaması durumunda 92 lira ceza uygulanacağı bildirildi.
İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelgede, alınan tedbirler sonucunda ölümlü trafik kazalarının bu yıl bir önceki yıla oranla yüzde 9,8 azaldığı vurgulandı. Genelgede, emniyet kemeri kullanımının, trafik kazalarında hayat kurtaran önemli bir faktör olduğuna ve ölüm ve yaralanmaları yüzde 75 oranında azalttığına işaret edildi.
Emniyet kemerinin alışkanlık haline getirilmesinin önemine dikkat çekilen açıklamada, sürücülerin ve yolcuların, kaza anında araç dışına savrularak, baş ve bedenlerin aracın değişik aksamlarına çarpması sonucu beyin travması geçirdikleri, devrilen araçların altında kaldıkları, hayat boyu engelli kalacak şekilde yaralandıkları veya hayatlarını kaybettikleri belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Kavelashvili ile gerçekleştirdikleri ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Türkiye ve Gürcistan olarak bölgemizde ve ötesinde iş birliği, sulh ve kalkınma için omuz omuza hareket etmeye devam edeceğiz.” dedi.
HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanı Hüseyin İmir, Gazze halkının canı, onuru ve iradesi için açıklamalarla yetinme döneminin geride bırakılması gerektiğini belirterek somut adım çağrısında bulundu.
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Mersin’de saldırıya uğrayan Batmanlı aile hakkında açıklama yaptı. Dinç, olayla ilgili adli sürecin titizlikle yürütülmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bugün çıkan 55 orman yangınından 45'inin tamamen kontrol altına alındığını bildirerek uyarılarda bulundu.