Atama ve HSK kararları Resmî Gazete'de yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bazı atama kararları ve Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararları Resmî Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde görev yapan 729 vergi müfettişi, kazanılmış hak aylık derecelerine uygun olarak vergi başmüfettişliklerine atandı. Ayrıca altı Hazine ve Maliye Müfettişi, Hazine ve Maliye Başmüfettişliğine yükseltildi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda ise bir müfettiş, başmüfettişlik görevine getirildi.
HSK'dan yargı teşkilatına yönelik yeni düzenlemeler
HSK tarafından alınan ve Resmî Gazete'de yayımlanan kararlarda yargı teşkilatlarına yönelik bazı değişiklikler yapıldı:
Diyarbakır'ın Bismil ilçesi: Coğrafi, ekonomik, sağlık, sosyal ve kültürel durumu ile ulaşım olanakları ve önemli merkezlere yakınlığı dikkate alınarak adli yargı teşkilatında bölge derecesi 4'ten 3'e düşürüldü.
Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi: İl merkezine ulaşım kolaylığı göz önüne alınarak Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarıldı ve doğrudan Kahramanmaraş Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresine bağlandı.
Kastamonu'nun Cide ve Şenpazar ilçeleri: Ulaşım imkânlarının Kastamonu il merkezine olan uygunluğu nedeniyle İnebolu Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarıldı, bu ilçeler artık Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresine bağlı olacak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'in 30 ülkeden yaklaşık 1200 üyesi bulunan TDBB'nin Yönetim Kurulu ve Yürütme Kurulu üyeliğine seçilmesinin uluslararası temsil açısından önemli bir husus olduğunu kaydeden Başkan Vekili Ramazan Ayhan, Malatya'nın ve Belediyenin uluslararası bir platforma taşıma bakımından önemli olduğunu söyledi.
Erzurum'da meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan, KPSS-2025/4 Sağlık Bakanlığının sözleşmeli sağlık personeli yerleştirme sonuçları açıklandı.
Diyarbakır'da bir motosiklet sürücüsü, karşıya geçen yayaya çarptıktan sonra kontrolü kaybedip önündeki otomobile çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü ve çarptığı yaya yaralandı.