Bakan Bayraktar: Günlük doğal gaz üretimimiz 2028'de 40 milyon metreküpü aşacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'nda günlük 9,5 milyon metreküp doğal gaz üretildiğini belirterek, 2028 yılında ikinci yüzer üretim platformunun devreye girmesiyle günlük üretimin 40 milyon metreküpün üzerine çıkacağını açıkladı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medya hesabından Karadeniz'deki doğal gaz üretimine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Cumhuriyet tarihinin en büyük doğal gaz keşfinin gerçekleştirildiği Sakarya Gaz Sahası'nda günlük 9,5 milyon metreküp doğal gaz üretimi yapıldığını belirten Bayraktar, bu üretim sayesinde yaklaşık 4 milyon hanenin yerli doğal gaz kullandığını ifade etti.
Bayraktar, Osman Gazi Yüzer Üretim Platformu'nun göreve başlamasıyla mevcut üretimin iki katına çıkarılacağını kaydetti.
2028 yılında ikinci yüzer üretim platformunun da devreye alınacağını belirten Bayraktar, böylece günlük doğal gaz üretiminin 40 milyon metreküpü aşacağını bildirdi.
Karadeniz'de elde edilen üretim başarısının Türkiye'nin enerji alanındaki bağımsızlık hedefi açısından önemli olduğunu vurgulayan Bayraktar "Karadeniz'in derinliklerinde yazdığımız bu başarı hikâyesiyle, enerjide bağımsız Türkiye hedefimize daha güçlü adımlarla ilerliyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da, Macid Bin Abdullah El-Hukeyl ile bir araya geldi.
İçişleri Bakanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine dayanarak 8 ve 9 Temmuz tarihlerine ilişkin kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.
Bursa'nın coğrafi işaretli ve ihracatta önemli paya sahip tarımsal ürünü olan Bursa siyah incirinde, üretim sezonu öncesi ilek denetimleri tamamlandı.
İzmir'de okul ve iş kıyafetleri üretimi yapan Cece Tekstil hakkında yürütülen konkordato davasında karar çıktı. Mahkeme, şirketin iflasına hükmetti.