Bakan Gürlek: Orman yangınları soruşturmalarında 15 şüpheli tutuklandı
Adalet Bakanı Akın Gürlek, 1 Haziran'dan bu yana meydana gelen 97 orman yangınına ilişkin soruşturmalarda 69 şüphelinin tespit edildiğini, bunlardan 15'inin tutuklandığını açıkladı.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, orman yangınlarına ilişkin adli süreçlerin titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.
Bakan Gürlek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Yeşil Vatanımızı koruma mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz.
22-30 Ağustos tarihleri arasında 22 yeni orman yangınına ilişkin yürütülen soruşturmalarda 23 şüpheli tespit edildi; 3 şüpheli tutuklandı, 9 şüpheli hakkında adli kontrol tedbiri uygulandı. 1 şüphelinin gözaltı işlemleri sürerken, 2 şüpheli hakkında yakalama kararı bulunuyor.
1 Haziran’dan bugüne kadar ise 97 orman yangınına ilişkin adli işlemlerde toplam 69 şüpheli tespit edildi. 15 şüpheli tutuklandı, 30 şüpheli hakkında adli kontrol tedbiri uygulandı. 1 şüpheli gözaltında, 2 şüpheli hakkında yakalama kararı bulunuyor.
Cumhuriyet Başsavcılıklarımız, kolluk birimlerimizle ve orman muhafaza ekiplerimizle koordinasyon içerisinde yangınların çıkış nedenlerini ve sorumlularını en ince ayrıntısına kadar araştırmaya devam ediyor.
Bir kez daha ifade ediyorum: Kastıyla, ihmaliyle veya tedbirsizliğiyle Yeşil Vatanımıza zarar veren hiç kimse yaptığının karşılıksız kalacağını düşünmesin." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
KKTC açıklarında bir yolcu gemisinin alabora olmasının ardından Mersin ile Girne arasındaki deniz ulaşımında seferler ikinci bir duyuruya kadar durduruldu.
6 Şubat depremlerinin ardından Malatya'da sağlık alanında düzenlenen ilk uluslararası kongrede; 37 bilimsel oturum gerçekleştirildi, 108 konuşmacı bilgi ve deneyimlerini paylaştı, yaklaşık 160 sözlü bildiri başvurusu alındı.
Ergani Kuyumcular ve Sarraflar Derneği, sahte ve düşük ayarlı altınlardan kaynaklanabilecek mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla 1 Eylül 2026 itibarıyla açık altın satışını yasaklama kararı aldı.
Meram Belediyesi ekipleri, ilçedeki fırın, pastane ve unlu mamul işletmelerinde hijyen, gramaj, fiyat tarifesi, ruhsat ve üretim koşullarını kontrol ediyor.