Bakan Tunç: Başıboş sokak köpekleri konusunda çalışma var

Adalet Bakanı Tunç, başıboş sokak köpekleri konusunda Tarım ve Orman Bakanlığı koordinesinde çalışma bulunduğunu belirtti.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, katıldığı TV programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Tunç, sahipsiz sokak köpekleri hakkında çalışma yapılıp yapılmadığı sorusu üzerine, Tarım ve Orman Bakanlığının bu konuda çalışmasının bulunduğunu belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu konuda hassasiyetinin olduğunu dile getiren Bakan Tunç, hayvanların zarar görmesini istemediklerini ancak insanların da zarar görmemesi gerektiğini ifade eti.
Tunç, "Yurdun değişik yerlerinde köpeklerin parçaladığı, yaraladığı insanların olmaması lazım. Bunun çözümünü bulan Batılı ülkeler var. Bu çözüme uygun bir düzenlemenin yapılması lazım. Bu konuda bir çalışma söz konusu. Tarım ve Orman Bakanlığının koordinasyonunda yürütülen bir çalışma. Belediyelerin de konuya hassasiyetle yaklaşmaları gerekiyor. İnsanlarımızın sağlığını, vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamamız lazım. Bu anlamda da gerekli tüm tedbirlerin alınması konusunda biz Bakanlık olarak katkı sağlayacağız." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Erzincan'da hafif ticari aracın devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 4 kişi yaralandı.
Akdeniz açıklarında 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde, Peygamber Sevdalıları Karakoçan Temsilciliği öncülüğünde Gazze’ye destek amacıyla bir yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi.
Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) 2025 yılı Ana Kararnamesi tamamlandı. Kararnamelerle adli ve idari yargıda 4 bin 36 hakim ve savcının görev yeri değişti.