Bakan Tunç: Başıboş sokak köpekleri konusunda çalışma var
Adalet Bakanı Tunç, başıboş sokak köpekleri konusunda Tarım ve Orman Bakanlığı koordinesinde çalışma bulunduğunu belirtti.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, katıldığı TV programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Tunç, sahipsiz sokak köpekleri hakkında çalışma yapılıp yapılmadığı sorusu üzerine, Tarım ve Orman Bakanlığının bu konuda çalışmasının bulunduğunu belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu konuda hassasiyetinin olduğunu dile getiren Bakan Tunç, hayvanların zarar görmesini istemediklerini ancak insanların da zarar görmemesi gerektiğini ifade eti.
Tunç, "Yurdun değişik yerlerinde köpeklerin parçaladığı, yaraladığı insanların olmaması lazım. Bunun çözümünü bulan Batılı ülkeler var. Bu çözüme uygun bir düzenlemenin yapılması lazım. Bu konuda bir çalışma söz konusu. Tarım ve Orman Bakanlığının koordinasyonunda yürütülen bir çalışma. Belediyelerin de konuya hassasiyetle yaklaşmaları gerekiyor. İnsanlarımızın sağlığını, vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamamız lazım. Bu anlamda da gerekli tüm tedbirlerin alınması konusunda biz Bakanlık olarak katkı sağlayacağız." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Dünya Engelliler Günü vesilesiyle Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kampüsünü ziyaret eden otizmli öğrenciler ve aileleriyle bir araya geldi.
Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığınca 25 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda 11 şüpheli gözaltına alındı.
Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Hizmetleri Dairesi Başkanı Ömer Çoban, 2025 yılında şu ana kadar 3 bin 842 yangın, 5 bin 394 diğer faaliyetler olmak üzere toplamda 9 bin göreve çıktıklarını söyledi.
Harran Üniversitesi ev sahipliğinde, “Sınai Mülkiyet ve Akademik Hayat” konulu bir etkinlik gerçekleştirildi.