Balıkçılık sezonu 1 Eylül'de başlıyor
Çevirme ağları ve trol avcılığına açık alanlarda trol ağları ile su ürünleri avcılığı yasağı 1 Eylül'den itibaren sona erecek.
Ordu Valiliği tarafından yapılan duyuruda, 1 Eylül'de balıkçılık sezonunun başlaması münasebetiyle İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce açıklama yapıldığı belirtildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan, "Denizlerde ve İç Sularda Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 2016-2020 Av Dönemine Ait 4/1 Numaralı Tebliğ" gereğince; 1 Eylül 2017 tarihinden itibaren çevirme ağları ve trol avcılığına açık alanlarda trol ağları ile su ürünleri avcılığı yasağının sona ereceğinin belirtildiği açıklamada, mekanik güç kullanan ve kullanmayan çevirme ağları ile su ürünleri avcılığının serbest olacağı bildirildi.
Açıklamada, "Karadeniz'de Ordu ili Ünye ilçesi Taşkana burnundan Gürcistan sınırına kadar olan karasularımızda her türlü trol ile su ürünleri avcılığı yasağı, ilimiz karasularında kum midyesi avcılığı ve her türlü sürütme ağlar ile su ürünleri avcılığı yasağı devam etmektedir. Yunuslar, foklar, deniz alalan, lagos, orfoz, mahmuzlu camgöz köpekbalıklarının ve Mersin balıklarının bütün karasularımızda avlanmaları yasaktır. Tüp, nargile, maske, zıpkın ile dalış yapılarak, şnorkel ve su altı tüfekleri kullanılarak su altında ticari amaçlı balık avcılığı yasaktır." denildi.
Gırgır ağı kullanan balıkçı gemileri için bakanlığın il veya ilçe müdürlüklerinden ağların derinliğini gösterir, bir yıl geçerli ölçüm belgesi alınmasının zorunlu olduğunun kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Gırgır ağlarıyla hamsi avcılığı 15.00-09.00 saatleri arasında yapılır. Gırgır ağları belirtilen saatler dışında hamsi avlamak amacıyla denizde bulundurulamaz. Karasularımızda gırgır ağları ile kıyıdan itibaren 24 metre derinlikten sığ sularda avcılık yapılması yasaktır. Kalkan avcılığında kullanılacak ağların göz açıklığı 400 mm'den küçük olamaz. Uzatma ağı ile kalkan avcılığı yapacak balıkçı gemileri için gemi ruhsat tezkeresinin verildiği il müdürlüğünden izin belgesinin alınması zorunludur. Denizlerde yapılan su ürünleri avcılığında monofılament (tek kat) misina ağların ve multimonofılament (çoklu tek kat) misina ağların kullanılması, gemilerde, balıkçı barınaklarında, barınma ve çekek yerlerinde bulundurulması yasaktır." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Konya STK Platformu tarafından bu yıl 20’ncisi düzenlenen Ufuk Turu Programı, üç gün süren oturumların ardından Ankara’da tamamlandı. Türkiye ve İslam dünyasından iki yüzden fazla STK temsilcisi, kurum başkanı ve akademisyenin katıldığı program, bu yıl “İslam Birliği ve Türkiye’nin Geleceği” temasıyla gerçekleştirildi.
Konya’da Mevlâna Kültür Merkezi yanında kurulan alanda düzenlenen Yöresel Yemek Festivali, 23 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek.
TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü, iş yerlerinde belirsiz süreli iş sözleşmesiyle istihdam edilmek üzere toplam 780 işçi alımı gerçekleştirecek.
Konya’nın Karatay ilçesinde akşam saatlerinde bir belediye otobüsünde çıkan tartışmada, bir kişi yaralandı.