Baraj ve göletlere girilmemesi uyarısında bulunuldu

Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, baraj, gölet, sel kapanı, regülatör ve sulama kanallarında suya girilmesinin taşıdığı risklere dikkat çekildi.
Uyarılara rağmen suya girilmesi yasak bölgelerde boğulmaların yaşandığına işaret edilen açıklamada, “Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önlemek maksadıyla Bölge Müdürlüğümüzce çeşitli tedbirler alınmıştır. Ancak özellikle yaz aylarında, bölgemizde havaların çok sıcak olması nedeniyle DSİ’ce çeşitli önlemler alınmasına karşın baraj, gölet ve sulama kanalları başta olmak üzere suya girilmesi yasak olan bölgelerde boğulma olayları maalesef yaşanmaya devam etmektedir.” denildi.
Baraj, gölet, sel kapanı, regülatör ve sulama kanallarında suya girilmesinin taşıdığı risklere dikkat çekilen açıklamada şunlar kaydedildi:
“DSİ’ce suyun depolanması amacıyla inşa edilen baraj, gölet, sel kapanı, regülatör ve sulama kanallarında, zemin yapısının dalgalı ve engebeli olması sebebiyle su derinliğinin ani olarak değişim gösterebilmesi, yukarı havzadan gelen killi ve siltli malzemenin birikimiyle zeminin çamur formunda olması, su içerisinde su bitkilerinin doğal olarak gelişmesi, su sıcaklığının düşük olması sebebiyle vücut ısısının düşmesi sonucu hipotermi (soğuk şoku: İlk başta ağır bir solunum yetmezliği, hızlı nefes alıp verme, panik, kalp atış hızı ve tansiyonun yükselmesi.) yaşanabilmesi, tatlı suyun kaldırma kuvvetinin deniz suyuna oranla düşük olması, göl alanı içerisinde su alma yapısı vb. sanat yapılarının yer alması, sebebiyle serinlemek ya da yüzmek maksadıyla depolama tesisleri ve kanallara girmek hayati risk oluşturmaktadır. Bu nedenle; baraj, gölet ve sulama kanallarına, girilmemesi, suya girmenin tehlikeli ve yasak olduğu bilinmelidir.”
Uyarılara önem verilmesi istenilen açıklamada, “Hava sıcaklıklarının artış gösterdiği yaz aylarında serinlemek amacıyla Kurumumuz tarafından inşa edilen baraj, gölet, sel kapanı, regülatör ve sulama kanallarında suya girilmemesi, girenlerin uyarılması ve engellenmesi can kayıplarını önleyeceğinden, bu yapılar etrafında yer alan uyarı tabela ve yazılarına mutlak surette uyulması vatandaşlarımızın menfaatine olacaktır.” ifadelerine yer verildi.(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dr. Zahir Elbek “Bu iftiradır, topraklarımızı nasıl satarız. O kadar direndik, şehit verdik. Hâlâ da vazgeçmedik. Eğer satsaydık, niye direniyoruz? Neden mücadele ediyoruz. 20 yıldır gazeteci olarak çalışıyorum. Siyonistler bile hâlâ hiçbir kanıt gösteremedi bu konu hakkında. Bir sözleşme bir bilgi yok." dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, bakan olmadığı dönemde edindiği 163 metrekarelik konut üzerinden algı operasyonu yürütüldüğünü belirtti.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, işgalci rejimin Gazze'deki son katliamlarını telin ederek tüm insanlığa karşı işlenmiş bu saldırılara karşı uluslararası toplumu artık sorumluluk alarak adaletin tesisi ve temel insan haklarının korunması için derhal harekete geçmeye çağırdı.
Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Vladimir Medinsky, Rusya ile Ukrayna arasında önümüzdeki günlerde "bine bin" formatında esir takasının yapılacağını söyledi.