Başörtülü akademisyene saldıran zanlı tutuklandı

İstanbul Teknik Üniversitesi Araştırma Görevlisi Neşe Nur Akkaya'ya Nişantaşı'nda, başörtülü olduğu gerekçesiyle saldıran Eray Çakın isimli zanlı tutuklandı.
Saldırı, 6 Haziran'da İstanbul Nişantaşı’nda bulunan Mıstık Parkı'da meydana gelmişti.
Edinilen bilgilere İstanbul Teknik Üniversitesi Araştırma Görevlisi Neşe Nur Akkaya kız arkadaşıyla parkta oturduğu sırada Eray Çakın isimli şahıs yanlarına yanaştı.
Başörtülü akademisyene saldırıya uğradı
Çakın, “Burada ne işiniz var, siz ve sizin gibileri istemiyoruz. Gidin başka yerlere, çok parkta oturmak istiyorsanız, Gaziosmanpaşa’ya gidip oturun.” diyerek önce sözlü saldırıda bulundu.
Saldırgana tepki gösteren Akkaya, “Rahatsız oluyorsan, sen gidip başka bir yerde oturabilirsin.” diyerek tepki gösterdi.
Saldırgan Eray Çakın elindeki termosu Neşe Nur Akkaya’ya vurup art arda yumruk attı. Akkaya aldığı darbelerle yere düşüp yığıldı.
Akkaya’nın saldırı nedeniyle bir müddet geçici körlük yaşadığı, ardından kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındığı belirtildi.
Hastaneden darp raporu alan Akkaya saldırgan şahıstan şikâyetçi oldu.
Yapılan ihbarın ardından saldırgan Eray Çakın gözaltına alınırken verdiği ilk ifadede, Neşe Nur Akkaya’ya saldırdığını itiraf etti. Eray Çakın, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine bir kez daha gözaltına alınan saldırgan, tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edildi. Zanlı tutuklandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
TBMM’de kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 11. toplantısına katılan İTTİHADUL ULEMA Başkan Yardımcısı Mehmet Beşir Şimşek, süreçle ilgili geçmişte yaşanan hataları ve tespitlerini paylaşması sırasında yaşanan sataşmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.
TBMM'de Terörsüz Türkiye süreci kapsamındaki Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 11. Toplantısına katılan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Beşir Şimşek, Türkiye’nin; gelecek yüzyılı birlik ve kardeşlik temelinde inşa edebilmesinin yolunun Kürt Meselesi de dahil, bütün meselelerin hak, adalet ve kardeşlik temelinde çözümünden geçtiğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işgalci başbakan Binyamin Netanyahu'nun Kudüs'ü hedef alan açıklamalarına ilişkin, "Şimdi birileri çıkıyor güya bize laf atıyor, tarih dersi vermeye çalışıyor. Oysa biz, bize sataşanların daha iki, üç nesil önce geldiği topraklarda yüzyıllar boyunca hüküm sürdük, tüm cihana nizam verdik, adaletin kılıcı olduk." dedi.
Konya İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen geniş çaplı denetimlerde, çalıntı motosikletler ele geçirilirken çok sayıda araca da işlem yapıldı.