Batman'da " Batman Gazze için bisiklet ve motosikletleri ile yollarda" etkinliği yapıldı

HÜDA PAR Batman İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Gazze'de yaşanılan katliam ve yıkımlara dikkat çekmek için " Batman Gazze için bisiklet ve motosikletleri ile yollarda" sloganıyla bisikletli destek turu düzenlendi.
Yatsı namazından sonra Necat Nasıroğlu Külliyesi önünde başlayan ve Atatürk Parkı yanında bulunan 'Gazze'ye Destek Çadırında' son bulan bisiklet turunun ardından HÜDA PAR İl Gençlik Kolları, basın açıklaması yaptı.
"Batman Gazze için bisiklet ve motosikletleri ile yollarda" sloganıyla yapılan bisikletli eylem turuna, HÜDA PAR Batman Gençlik Kolları İl Başkanı Burak Demir ve çok sayıda parti üyesi katıldı.
Turun sonunda, HÜDA PAR Batman Gençlik Kolları İl Başkanı Burak Demir bir açıklama yaptı.
"Gazze'de imanın zirvesinde olan kardeşlerimiz sözde süper güçlere meydan okuyor"
Demir, yaptığı açıklamada "7 Ekim'den bu yana Gazzeli Müslüman kardeşlerimizden belki de en çok duyduğumuz kelime ' Allah bize yeter, O ne güzel vekildir' bu ayeti kerime üzerine Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi'nin bir sözü aklıma geldi; 'Hakiki imanı elde eden Müslüman, kâinata meydan okur' diyor. Bugün Gazze'de imanın zirvesinde olan kardeşlerimiz kâinata, dünya ordularına, sözde süper güçlere ve F16 savaş uçaklarına meydan okuyorlar. Bizler de çatışmanın yaşandığı ilk günden itibaren meydanlarda yerimizi almaya başladık. Özellikle gençler olarak, Kudüs ve Mescid-i Aksa yararına yapılan bütün etkinliklerde bulunduk." dedi.
"Ey siyonistler, Selahaddin'in torunları buradadır"
"Bugün pedallarımızı Gazzeli Müslüman kardeşlerimiz için çevirdik. Kornalara Gazzeli Müslüman kardeşlerimiz için bastık. Bugün elimizdeki imkânlardan ötürü konvoyumuz bu parkta sona erdi. Ama şuna eminim ki, bu konvoyumuz parkta değil de Mescid-i Aksa'da ve Kudüs'te sona erseydi de bir bisikletli ve bir motosikletli eksik olmayacaktı." diyen Demir, konuşmasına şöyle devam etti:
"Ey siyonist; geçmişte bir Selahaddin'imizle baş edemediniz ve sizi yerle bir etti. Bugün ise onlarca Selahaddin'imiz var ve yüzlerce de torunları buradadır. Sözde vaat edilmiş topraklarda gözü olan siyonistler; şunu iyi bilin ki, Şeyh Ahmet Yasin'lerin, Abdülaziz Rantisi'lerin, Yahya Ayyaş'ların ve zulme kıyam eden Hüseyin'lerin kahramanlık destanları ile büyüyen bu gençlik, size layık göreceği tek yer toprağın altı olacaktır." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.