Batman'da kaçak balık avcılığına ceza kesildi

Batman'da iç sularda yapılan denetimlerde bin metre yasak misina ağ ele geçirildi, yasa dışı avlanan kişilere 83 bin TL idari para cezası uygulandı.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı tarafından Ilısu Baraj Gölü’nde Oymataş köyü, Üniversite Batı Raman Kampüs alanı ve Kantar Köprüsü mevkilerinde yapılan denetimlerde kaçak balık avcılığına yönelik müdahale gerçekleştirildi.
Denetimlerde suya bırakıldığı tespit edilen bin metre uzunluğundaki misina ağ toplandı ve imha edildi.
Yapılan incelemeler sonucunda, yasak misina ağlarıyla balık avlayan kişilere toplamda 83 bin TL idari para cezası kesildi. Cezalar, su ürünleri mevzuatına aykırı faaliyetler nedeniyle uygulandı.
Yetkililer, 1 Nisan - 1 Temmuz tarihleri arasında iç sularda balık avcılığının yasak olduğunu, bu tarihler dışında ticari avcılığın ruhsat ile yapılabileceğini hatırlattı. Amatör balıkçılık yapmak isteyenlerin ise ilgili tarım müdürlüklerinden belge temin etmesi gerektiği belirtildi.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, iç sularda yasa dışı avcılığın önlenmesine yönelik denetimlerin devam edeceğini bildirdi. Vatandaşlardan, mevzuata aykırı faaliyetlerin görülmesi durumunda ilgili birimlere bildirimde bulunmaları istendi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü ekipleri, boş arazide vahşi depolama yaptığı belirlenen Gaziemir Belediyesi’ne 1 milyon 869 bin 726 TL idari ceza uyguladı.
Bursa'da iş insanının evinde yapılan aramada Napolyon ve Osmanlı dönemlerine ait 1009 sikke ile kağıt paraya el konuldu.
Diyarbakır Oto Galericiler Sitesi esnafı, kent merkezindeki galericiler ile ayaküstü ek gelir olarak oto alım-satımı yapanlardan dolayı iş yapamaz duruma geldiklerini kaydederken ceza-vergi sisteminde yaşanan gecikmelerin mağduriyetlere neden olduğunu ifade etti.
Prof. Dr. Fadıl Geylani "Maalesef bizler evimize gittiğimizde ilk yaptığımız şey telefonu elimize almak ve televizyonun karşısına geçmek oluyor. Hiçbir kitabı elimize aldığımız yok.”