Batman'da nitrat kirliliğinin önlenmesi amacıyla su numuneleri alındı

Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından tarımsal kaynaklı nitrat kirliliğine karşı suların korunması amacına yönelik su kaynaklarından numuneler alındı.
Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, tarımsal kirliliğin kontrolüne yönelik çalışmalar NİBİS üzerinden takip edilmekte olduğu belirtildi.
Açıklamada; "Batman İlimizde Tarımsal Kaynaklı Nitrat Kirliliğinin önlenmesi kapsamında su numunesi alınan istasyonlarımız 24 adet olup bunun 17 tanesi yerüstü, 7 tanesi ise yeraltıdır. Su numuneleri 3 ayda bir düzenli olarak alınmakta olup İl Müdürlüğümüz laboratuvarında analizleri yapılıp Nitrat Bilgi Sistemine işlenmektedir." denildi.
17 Aralık tarihinde yapılan su analiz denetlemesine; Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, TAAD Şube Müdürü Mehmet Şah Karakoç ve Ziraat Mühendisi Ayşegül Taşan'ın katılımıyla Balpınar Beldesi ve İkiztepe Köyün 'de yeraltı ve yerüstü kaynaklarından su numune alımı gerçekleştirildi.
Su kaynağında yapılan analizlerin ardından İl Müdürlüğü laboratuvarına su numuneleri götürülerek analizler gerçekleştirildiği ifade edildi.
Nitrat kirliliğinin izlenmesi ile elde edilen analiz sonuçları Tarım ve Orman Bakanlığının web tabanlı Nitrat Bilgi Sistemine (NİBİS) kaydedilmekte. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı sosyal medya hesaplarında yer alan "İran'ı vuran israil uçaklarının İncirlik Üssü'nden havalandığı" yönündeki iddiaların gerçekle ilgisi olmadığını ve tamamen hayal ürünü olduğunu açıkladı.
Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen kanun teklifiyle, nüfusu 5 bin ve üzeri olan yerleşim yerlerinde belediye kurulmasının önü açıldı. Teklif ayrıca TSK, yükseköğretim ve kamu yönetimine ilişkin birçok alanda düzenleme içeriyor.
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, yılın dördüncü faiz kararını bugün açıklayacak.
Çanakkale açıklarında 11'i çocuk 37 düzensiz göçmen ile 2 insan kaçakçılığı şüphelisi yakalandı.