Binlerce çocuk Gazzeli şehit çocuklar ve Filistin'in özgürlüğü için yürüdü

Birçok STK'nın iş birliğiyle "23 Aralık Dünya Şehit Çocuklar Günü" münasebetiyle düzenlenen organizasyon ile binlerce çocuk Gazze'de şehit edilen çocuklar ve Filistin'in özgürlüğü için yürüdü.
Fatih Camii'nde öğle namazına müteakiben aileleriyle birlikte bir araya gelen inlerce çocuk, ellerinde Filistin, Türkiye ve tevhit bayraklarının yanı sıra Gazze'de yaşanan katliamı kınayan, Filistin lehine yazılan pankart ve dövizlerle oluşturulan kortej eşliğinde Saraçhane Parkı'na kadar yürüdü.
Yetim çocukların en ön saflarda yer aldığı yürüyüşte, aileler çocukların ardından korteje katıldı.
Aileleriyle birlikte Saraçhane Parkı'nı hıncahınç dolduran çocuklar, programı miting havasında sürdürdü.
Çocukların sunumu ve hafız Emcet Aziz'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Sümbül Valide Kur'an Kursu öğrencisi Hatice Nur Karaman "Ben Filistinli Çocuk" isimli şiiri seslendirdi.
Programda bir konuşma yapan Hamza Bostancıoğlu, Gazze ve Kudüs'ün tarihi geçmişi hakkında bilgi verdi.
İHH, İlkseç Vakfı, İnsan ve Değer Hareketi, İhya Vakfı, Milli İrade Platformu, ÖNDER, Türkiye Diyanet Vakfı, Türkiye Gençlik Vakfı gibi STK'lar destek verdiği programın sonunda Filistin'in özgürlüğünü temsilen güvercinler uçuruldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Elazığ-Bingöl kara yolunun Şenova durağı mevkiinde, meydana gelen trafik kazasında bir otomobil, şarampole girdi.
2025 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nın bölge finali Diyarbakır'da gerçekleştirildi.
Adıyaman'ın Malazgirt Mahallesi'nde yaşanan su sorununu gündeme getiren HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Mustafa Yetiş, belediyeye seslenerek söz konusu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.
Batman'da tarım alanlarında su tasarrufunu artırmak ve verimliliği sağlamak amacıyla vahşi sulama yöntemlerinin terk edilerek damlama sulama sistemine geçiş süreci başlatıldı.