Bitlis'te Gazze için konvoy ve basın açıklaması yapıldı

İşgal çetesinin Refah'a düzenlediği saldırı sonrası yaptığı soykırıma tepki göstermek amacıyla Bitlis'te araç konvoyu düzenlenerek, basın açıklaması yapıldı.
Köklü Değişim öncülüğünde yapılan ve Bitlis'teki STK'ların destek verdiği araç konvoyu ve basın açıklamasında, Gazze'deki soykırımın durdurulması için harekette geçilmesi çağrısında bulunuldu.
Tatvan'da bir AVM'nin önünde toplanan kalabalık, burada yaptığı basın açıklamasının ardından oluşturdukları konvoy ile Bitlis merkeze hareket etti.
Bitlis merkez valilik önünde toplanan kalabalık, sık sık tekbir getirerek işgal çetesi aleyhinde slogan attı.
"Müslüman uyuma kardeşine sahip çık", "Kahrolsun İsrail", "Mehmetçik Gazze'ye" sloganları atan kalabalık, yaşanan soykırıma tepki gösterdiler.
Burada bir konuşma yapan Medeniyet Platformu Dönem Sözcüsü Cengiz Şahin, Gazze'de yaşanan katliama dikkat çekerek, meydanları boş bırakılmaması gerektiğini söyledi.
ÖZGÜR-DER Bitlis Temsilcisi Sinan Kranşal ise, 7 Ekim'de başlayan Aksa Tufanı'nın bugün küresel intifada olarak tüm dünyaya yayıldığını, bugün bir arada olmaları, Aksa Tufanı'nın bereketi olduğunu ifade etti.
Bedel ödemeden, çaba göstermeden Allah'ın yardımının gelmeyeceğini vurgulayan Kranşal, Allah'ın olduğu yerde yenilginin olmadığını belirtti.
Ayet ve hadislerle Mescid-i Aksa ve bugün yaşananların tarihi sürecine değinen İmam Hatip Suphullah Uysal, Gazze'de zaferin yakın olduğunu söyledi.
Uysal, "Bugün yaptıkları zulüm,70 yıldır insanları, Hristiyanları, ateistleri, Müslümanları kandırıyorlardı. Ama bugün bütün insanlık uyanmış hiç kimse onlara merhamet etmiyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi onların aleyhine karar alıyor. 3-5 sene önceye kadar uluslararası hiçbir mahkeme, hiçbir devlet, israil'e yanlış yapıyorsun diyemiyordu. Ama bugün diyor. Bu Müslümanların zaferidir." dedi.
Yapılan duanın ardından kalabalık dağıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Organize sanayi bölgelerinde (OSB) yatırımlarını belirlenen sürede tamamlayamayan sanayiciler için yeni bir başvuru süresi tanımlandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Can Holding’e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ikinci dalga operasyon başlattı. 35 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken, 26 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
İstanbul'un Beykoz ilçesinde işçileri taşıyan bir servis minibüsü, arkasındaki römorkun kontrolden çıkması sonucu devrildi. Kazada 3 kişi yaralandı.
Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) konut ve iş yeri alıcılarına yönelik yüzde 25 indirim kampanyasında bugün son başvuru günü. Borcunu kapatıp tapusunu hemen almak isteyen vatandaşlar, mesai bitimine kadar aracı bankalara başvurabilecek.