Bitlis'te Gazze yararına kermes ve fotoğraf sergisi

Siyonist işgal rejiminin ablukaya aldığı Gazze'ye yardım ulaştırmak amacıyla İHH tarafından Bitlis'in Tatvan ilçesinde kermes ve fotoğraf sergisi açıldı.
Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bir AVM'nin önünde açılan kermes ve fotoğraf sergisine halk yoğun teveccüh gösterdi.
Evlerde pişirilen yemek ve yapılan tatlılar, kermeste satışa sunulurken, Gazze'de gerçekleştirilen soykırımı gösteren fotoğraf sergisi yoğun ilgi gördü.
3 gün boyunca devam edecek kermesle ilgili açıklamada bulunan İHH Bitlis Şube Başkanı Muzaffer Taşcan, kermeste elde edilecek gelirin tamamının Gazze'ye gönderileceğini söyledi.
Taşcan, "Malumunu 23 gündür işgalciler tarafından Gazze ablukaya alınmış. Orada bulunan kardeşlerimiz yoğun bombardıman altındadırlar. Gazze'de soykırım ve katliam yaşanıyor. Hastaneler, sivil yaşam alanları, evler, parklar, Pazar yerleri bombalanıyor. Binler çocuk, kadın, yaşlı hunharca katledildi. En temel ihtiyaçların bile Gazze2ye girişine izin verilmiyor. Bizlerde o kardeşlerimize destek olmak amacıyla kermes düzenledik. Halkımızın yoğun teveccühü var. 3 gün boyunca kermesimiz ve fotoğraf sergimiz açık olacak. Tüm Bitlis halkını kermesimize fotoğraf sergisine davet ediyorum." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, sürüklenen lastik bottaki 20 düzensiz göçmen kurtarıldı.
Balıkesir'in Savaştepe ve Altıeylül ilçeleri sınırında çıkan orman yangını, kontrol altına alındı.
Mardin’in Nusaybin ilçesinde, mesire alanı yakınlarında serinlemek için gölete giren genç, boğularak hayatını kaybetti.
Batman'da iki grup arasında çıkan sözlü tartışma, kısa sürede büyüyerek silahlı kavgaya dönüştü. Olayda 1 kişi yaralandı.