Bitlis'te yüzlerce anne ve çocuk Gazze için yürüdü

İşgal rejimi tarafından Filistin'de uygulanan soykırım ve katliama tepki göstermek amacıyla "Bitlisli Çocuklar Gazze İçin Yürüyor" temasıyla Bitlisli çocuklar, Gazze'de sürdürülen direnişe destek için yürüyüş yapıp, basın açıklaması düzenlediler.
Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde düzenlenen "Bitlisli Çocuklar Gazze İçin Yürüyor" programı kapsamında kent merkezinde bulunan Hapolat Taziyeevi önünde toplanan yüzlerce çocuk ve kadın, tekbirlerle yürüyüş yaptı.
"Kahrolsun İsrail", "Bitlis'ten HAMAS'a selam, direnişe devam", "Kudüs bizimdir, bizim kalacak", "Katil israil, Filistin'den defol" yazılı pankartları taşıyan kalabalık, şehir merkezinde yürüyüş yaptı.
Merkez Ulu Camii Meydanı'nda toplanan çocuk ve anneler, basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını okuyan 10 yaşındaki Hatice Aksa İşbara, Gazze'de katledilen çocuklar için dua etti.
Düzenlenen programda konuşan Peygamber Sevdalıları Bitlis Temsilcisi İsmail Elban, Filistin'de yaşanan soykırımı gündemde tutmak ve direnişe destek amacıyla programı düzenlediklerini söyledi.
Elban, "Peygamber Sevdalıları olarak, Kur'an kurslarında okuyan öğrencilerimizi, çocuklarımızı, anneleriyle birlikte Filistin'deki soykırıma karşı farkındalık oluşturmak için bir araya getirdik. Bu farkındalığın dünyanın her tarafına yayılmasını istiyoruz. israil yaklaşık 2 buçuk milyon insanı ablukaya almış. Her gün binlerce insanı katlediyor. Bu programlarımız devam edecek." diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından kalabalık sessizce dağılırken, çocukların, anneleriyle birlikte Gazze için yaptığı yürüyüş, Bitlis halkından yoğun destek gördü. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yağmurun ilk anından itibaren 389 personel, 136 iş makinesi ve araçla sahada olduklarını belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Afet Koordinasyon Merkezine ulaşan 80 ihbarın 68'ine hızlıca müdahale ettiklerini söyledi.
Çankırı'da bir otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.
Mardin’in Artuklu ilçesinde M. A. Ö. (2) isimli çocuk, damdan düşmesi sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Malatya Büyükşehir Belediyesi, özel beslenme ihtiyacı duyan çölyak hastası, glüten hassasiyeti olan ve glütenli ürünler tüketemeyen vatandaşlar için Glütensiz Kafe Projesi'ni hayata geçiriyor.