Çaldıkları araçları parçalayıp satan 4 şüpheli tutuklandı

İstanbul’da çaldıkları araçları parçalayıp yedek parça olarak satan ya da “change” yöntemiyle piyasaya süren 4 şüpheli tutuklandı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Avcılar, Küçükçekmece, Sultangazi, Bahçelievler ve Bağcılar’da aynı marka otomobillerin sahte kontak anahtarlarıyla çalınması üzerine çalışma başlattı.
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yapılan teknik ve fiziki takiplerde, şüphelilerin çaldıkları araçları Bağcılar Mahmutbey ve Küçükçekmece Mehmet Akif mahallelerindeki ara sokaklarda gizledikleri belirlendi. Daha sonra bazı araçların parçalanarak yedek parça olarak satıldığı, bazılarının ise ağır hasarlı otomobillerle “change” yapılarak piyasaya sürüldüğü ortaya çıktı.
Kimlikleri tespit edilen 4 kişi, 19 Eylül’de Sancaktepe, Kadıköy, Ataşehir, Bahçelievler, Avcılar ve Bayrampaşa’da düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalandı.
Şüphelilerin 8 oto hırsızlığı ve 2 resmi belgede sahtecilik olmak üzere toplam 10 olaya karıştığı, çalınan araçlardan üçünün ele geçirildiği bildirildi.
Gözaltına alınan zanlılardan A.G.’nin (73) 29, U.K.’nin (42) 19, Y.D.’nin (45) 15, A.U.K.’nin (57) ise 2 suç kaydı bulunduğu öğrenildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Öte yandan şüphelilerin bazı hırsızlık anları güvenlik kameralarına yansıdı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Bakanlık denetiminde faaliyet gösteren özel kreş, gündüz bakımevleri ve çocuk kulüplerinin devlet tarafından sunulan teşvik ve desteklerden yararlanabileceğini duyurdu.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kütahya'da meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yaptı.
Kütahya'nın Simav ilçesinde 5,4 büyüklünde deprem meydana geldi.
Malatya'nın merkez Yeşilyurt ilçesindeki TOKİ şantiyesinde çalışan işçi, aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti.