Cezaevinden geç saatlerde tahliye edilen hükümlüler, sokağa çıkma yasağına takıldı

Yeni İnfaz Yasası Resmî Gazetede yayımlanmasının ardından cezaevinden çıkan hükümlüler, gece geç saatlerde tahliye edilince sokağa çıkma yasağına takıldılar.
İçişleri Bakanlığı tarafından Coronavirus (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında ikinci kez ilan edilen sokağa çıkma yasağı, 30 büyükşehir ile Zonguldak ilinde saat 24.00 itibarıyla başladı.
Sokağa çıkma yasağının günler öncesinden haber verilmesinden dolayı Şanlıurfa’da herhangi bir yoğunluğun yaşanmadığı görüldü.
Şanlıurfa’da saatlerinden 24.00 göstermesi ile birlikte caddelerdeki yoğunluk biterken, polis yasağa uymayan bazı vatandaşları “yasak başladı evlerinize dönün” diye uyardı.
Şanlıurfa’nın simgesi olan Balıklıgöl yasak ile birlikte sessizliğe bürünürken, kentin en kalabalık caddesi olan Atatürk Caddesi’nde vatandaşların yasağa uyduğu görüldü.
“Gece geç saatlerde tahliye edilince sokağa çıkma yasağına takıldılar”
Gece geç saatlerde tahliye edilen bazı hükümlüler, Büyükşehir Belediyesine ait araçlarla Atatürk Bulvarı’ndaki toplama merkezine bırakıldılar. Tahliye olur olmaz sokağa çıkma yasağı ile karşılaşan hükümlüler, telefonları olmadığından dolayı ailelerine ulaşamadıklarını, sokakta kaldıklarını belirtiler. Tahliyeden dolayı Cumhurbaşkanı’na teşekkür eden hükümlüler, kendilerini bu saatte tahliye eden yetkililere sitemde bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dr. Zahir Elbek “Bu iftiradır, topraklarımızı nasıl satarız. O kadar direndik, şehit verdik. Hâlâ da vazgeçmedik. Eğer satsaydık, niye direniyoruz? Neden mücadele ediyoruz. 20 yıldır gazeteci olarak çalışıyorum. Siyonistler bile hâlâ hiçbir kanıt gösteremedi bu konu hakkında. Bir sözleşme bir bilgi yok." dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, bakan olmadığı dönemde edindiği 163 metrekarelik konut üzerinden algı operasyonu yürütüldüğünü belirtti.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, işgalci rejimin Gazze'deki son katliamlarını telin ederek tüm insanlığa karşı işlenmiş bu saldırılara karşı uluslararası toplumu artık sorumluluk alarak adaletin tesisi ve temel insan haklarının korunması için derhal harekete geçmeye çağırdı.
Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Vladimir Medinsky, Rusya ile Ukrayna arasında önümüzdeki günlerde "bine bin" formatında esir takasının yapılacağını söyledi.