Umut Kervanı, Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde Kurban Bayramı dolayısıyla 600 aileye kurban eti yardımında bulundu.
Türkiye genelinde muhtaç ailelere yardımlarda bulunan Umut Kervanı Vakfı, Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde daha önceden tespit ettiği Suriyeli, yetim ve mağdur 600 aileye kurban eti ulaştırdı.
Bu yıl Coronavirus (Covid-19) salgını nedeni ile hijyen kurallarına dikkat eden vakıf gönüllülerinden oluşan ekipler, kesilen kurban etlerini parçalar haline getirdikten sonra eşit ağırlıkta poşetlere koydu. Yardım poşetlerine doldurulan etler fakir ailelere dağıtılmak üzere arabalara yerleştirildi.
Vakıf gönüllülerinden oluşan ekipler ile kampanyaya gönüllü olarak destek veren gençler, mahalle mahalle dolaşarak daha önceden tespit edilen fakir ailelere kurban etlerini dağıttı.
Konu hakkında açıklama yapan Çınar Umut Kervanı Temsilcisi Vedat Aydın, "Çınar Umut Kervanı olarak her sene yaptığımız gibi bu senede Kurban Bayramının ikinci günü kurbanlarımız kestik. Vatandaşların, hayır sahiplerinin bize emanet olarak verdikleri kurbanları tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi aileleri dağıttık. Bu yıl Çınar içerisinde 600 aileye kurban eti ulaştırdık." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanlığı, Gazze’de ateşkesin sağlanması için başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası toplumun sorumluluklarını yerine getirmesinin elzem olduğunu vurguladı.
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde aşırı hız yapan sürücüyü uyardığı için, çocukların önünde bir babanın darp edilmesine ilişkin sürücü hakkında gözaltı kararı verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgal rejiminin saldırısı dolayısıyla toplanan Katar'daki zirvede, işgalci rejimin güçlü bir tepki ve yaptırımla muhatap olmadan kısa vadede durmayacağını belirterek, "Artık bazı alanlarda kendi kendine yeter seviyeye ulaşmamız şarttır. Bunların başında caydırıcı bir savunma sanayi ve kalkınma geliyor." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Katar'ın başkenti Doha'ya ulaştı.Ö