Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası camia israile güçlü ve caydırıcı bir ders vermeli
                        
                        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, öncelikli olarak Filistin'de yaşanan gelişmeler ile Sputnik V aşısının Türkiye'ye sevkiyatına ilişkin konular ele alındı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, siyonist işgal rejiminin; Kudüs, Gazze, Mescid-i Aksa ve Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği pervasız saldırılara karşı Türkiye olarak ortaya koydukları tepkiyi dile getirdi.
Görüşmede Erdoğan, uluslararası camianın da siyonist terör rejimine güçlü ve caydırıcı bir ders vermesi gerektiğini, bu amaçla her seviyede girişimlerini sürdürdüklerini aktardı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Rusya Dışişleri Bakanlığının Filistin konusunda Birleşmiş Milletler parametrelerine ve iki devletli çözüme işaret eden açıklamasını önemli bulduğumu belirttim. Türkiye ve Rusya'nın Kudüs'te yaşanan gelişmeler konusunda hemfikir olduğunun gösterilmesinin önemli bir mesaj teşkil ettiğine dikkati çektim." ifadelerini kullandı.
Açıklamasında Erdoğan, "Kriz daha fazla büyümeden Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin meseleye müdahil olmasının önemli olduğunu ve Konsey'in israile saldırıları durdurması hususunda kararlı ve net mesajlar vermesi gerektiğini vurguladım." diye belirtti.
Erdoğan, Putin ile görüşmesinde, Filistinli sivillerin korunması için bölgeye uluslararası koruma gücü gönderilmesi fikri üzerinde de çalışılması gerektiğini hatırlattığını belirterek Türkiye ve Rusya'nın Birleşmiş Milletler'de tüm bu konularda yakın iş birliği sergileyeceğine olan inancını ifade ettiğini aktardı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "HAMAS'ın anlaşmaya riayet noktasında oldukça kararlı olduğu görünüyor. Ancak israilin bu konudaki sicilinin çok kötü olduğunu hepimiz görüyoruz. Çeşitli bahanelerin arkasına sığınarak, gizlenerek ateşkes anlaşmasından bu yana 200'ün üzerinde masumu katleden, Batı Şeria'da işgal ve saldırılarına ara vermeyen bir yönetimle karşı karşıyayız." dedi.
Selçuklu Belediyesi’nin sıfır atık vizyonu doğrultusunda her ayın ilk pazar günü düzenlediği Selçuklu 2. El Pazarı, bu ay da vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, yasa dışı silah ticaretine yönelik iki ayrı operasyon düzenledi. Operasyonlarda çok sayıda silah ve silah parçası ele geçirildi, 3 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.
Konya’nın Seydişehir ilçesinde koruma altındaki yaban keçilerini avlayan 3 kişiye toplam 1 milyon 880 bin TL idari para cezası kesildi.