Depremde tarihi Gaziantep kalesi de yıkıldı

Yaklaşık 10 ilde yıkımlara neden olan depremin yıkımı gün yüzüne çıkıyor. Depremden etkilenen yerlerden biri de tarihi Gaziantep kalesi. Depremle beraber kolonlarında yıkım oluşan kale büyük hasar gördü.
Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden Güneydoğu Anadolu Bölgemizdeki birçok il etkilendi.
Gaziantep Kalesi, Gaziantep'in merkezindeki bir tepeye kurulmuş olan kale. İnşa edildiği tarih bilinmemekle birlikte, Hititler döneminde gözlem amaçlı kullanıldığı biliniyor. Kale, tarih boyunca birçok kez restore edilmiş ve son halini 2000'li yılların başında yapılan bir restorasyon ile almıştır. Daire biçimindeki kalenin çevresi 1200 metredir. Duvarları taş bloklardan yapılmış olup 12 kulesi ve burçları vardır. Kale, günümüzde "Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi" olarak kullanılmaktadır. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Sarıbıyık köyünde, dün gece saatlerinden itibaren etkili olan sağanak nedeni köydeki bir ahırın duvarı çöktü, 20 koyun enkazın altında kaldı.
Batman’ın Beşiri ilçesinde görevli Mardinli Jandarma Uzman Çavuş Şükrü Taş, silah bakımını yaparken kazara kendini vurdu. Ağır yaralanan Taş, altı gün süren yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetti.
İstanbul'da meydana gelen ve birçok ilde hissedilen deprem sonrası, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er bir geçmiş olsun mesajı yayınlayarak, depremin hissedildiği bölgelerdeki vatandaşlara destek ve dayanışma duygularını iletti.
Marmara Denizi'nde yaşanan 6,2'lik deprem nedeniyle büyük korku ve panik yaşayan İstanbullular, yeni bir depremin olabileceği ihtimaline karşı evlerine girmek yerine yanlarında alabildikleri eşyalar ile park ve bahçelere akın etti.