Depremzede kadınlardan Filistin'e destek kermesi

Depremlerde ağır tahribatın oluştuğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde bir araya gelen kadınlar, işgalci siyonistlerin soykırıma maruz bıraktığı Gazzeli kardeşleri için kermes açtılar.
6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde büyük yıkımın yaşandığı illerden Malatya'da, Doğanşehir ilçe merkezi ve Kurucuova Mahallesi de büyük zarar görmüştü.
Kurucuova Mahallesindeki depremzede kadınlar, işgalci siyonist rejimin yaklaşık 3 aydır Gazze'de uyguladığı soykırıma kayıtsız kalmayarak, bir nebze de olsa oradaki kardeşlerine katkı sunma adına kermes düzenlediler.
Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt'un katılımıyla yapılan duayla kermesin açılışı yapıldı.
Bu gibi etkinliklerin duyarlılık oluşturmak adına önemli olduğunu söyleyen Zelyurt, "Bu duyarlılığın, Filistin adına gündemde tutulması gerekir. Kurucaovalı kadınlar kendilerine yakışanı yapıp, israil zulmü altındaki Gazze'li kardeşlerimize kayıtsız kalmayıp, emeklerini ve en önemlisi yüreklerini ortaya koymuşlardır." dedi.
Zelyurt ve katılımcılar satılan ürünlerden alarak kermese destek sundular. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şanlıurfa’da, Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa Derneği tarafından 7-10 yaş arası çocuklara yönelik başlatılan namaz öğretimi programı, 10 Ağustos Pazar günü düzenlenecek "Final Etkinliği"yle sona erecek. Programın yapılacağı Cumhuriyet Parkı’na halk davet edildi.
Batman'ın Hasankeyf ilçesinde "Hasankeyf Gençlik Merkezi ve Gençlik Kampı" açılış töreni düzenlendi.
Mersin'in Anamur İlçe Müftülüğüne bağlı Tekeliler Camii Kur'an Kursu'nda öğrenciler, Kur'an-ı Kerim okumaya geçmenin heyecanını yaşadı.
Şanlıurfa’da uzun süredir yaşanan elektrik kesintilerine dair açıklama yapan Elektrik Mühendisleri Odası İl Temsilciliği, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş ’ın yetersiz altyapı politikalarının halkı mağdur ettiğini belirterek, bu durumun artık sürdürülemez hale geldiğini ifade etti.