Dışişleri Bakanlığı: Artemis Mutabakatı’nı imzaladık
Türkiye, Ay keşiflerinin güvenliğini artırmayı ve dış uzayın barışçıl, sürdürülebilir ve faydalı kullanımını teşvik etmeyi amaçlayan Artemis Mutabakatı’nı imzaladı.
Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’nin Artemis Mutabakatı’nı 31 Ağustos’ta imzaladığı bildirildi.
Açıklamada, mutabakatın Ay keşiflerinin güvenliğinin artırılması ile dış uzayın barışçıl, sürdürülebilir ve faydalı kullanımının teşvik edilmesine yönelik ilkeler bütünü niteliğinde olduğu belirtildi.
Uzayda uluslararası iş birliği
Türkiye’nin Artemis Mutabakatı’yla ortaya konulan anlayış çerçevesinde uzayın barışçıl amaçlarla keşfi ve kullanımına yönelik uluslararası iş birliğini desteklemeyi sürdüreceği ifade edildi.
Açıklamada, Türkiye’nin uzay teknolojileri ve keşfi alanındaki çalışmalara uluslararası hukuk temelinde kapsayıcı ve yenilikçi bir yaklaşımla katkı sunmaya devam edeceği kaydedildi.
Türkiye’nin 5-9 Ekim tarihlerinde Antalya’da ev sahipliği yapacağı 77. Uluslararası Uzay Kongresi’nin de ortak vizyonun pekiştirilmesi açısından önemli bir zemin oluşturacağı belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sivas’ta uyuşturucu ile mücadele kapsamında ağustos ayında düzenlenen operasyonlarda 76 şüpheli yakalandı.
Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü'nde bulunan otluk alanda, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.
Afyonkarahisar’da aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, hakkında 1 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir kişi yakalandı.