Dışişleri Bakanlığı: Madleen gemisine müdahale hukukun ihlalidir

Dışişleri Bakanlığı, "Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan ve içinde vatandaşlarımızın da bulunduğu 'Madleen' adlı gemiye uluslararası sularda seyrettiği esnada müdahalede bulunulması, uluslararası hukukun açık bir ihlalidir." dedi.
Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan ve Türkiye vatandaşlarının da içinde yer aldığı "Madleen" adlı gemi, uluslararası sularda seyrettiği sırada Siyonist rejim tarafından hedef alındı.
Ankara, yaşanan saldırının uluslararası hukukun açık bir ihlali olduğunu vurgularken, Netanyahu hükümetinin bu hamlesini "deniz güvenliğine doğrudan tehdit" olarak tanımladı.
Saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, Siyonist rejimin bu menfur eyleminin, ülkenin "bir terör devleti olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiği" ifade edildi.
Açıklamada ayrıca, Gazze'de açlığın bir silah olarak kullanılmasına ve insani yardımların sistematik biçimde engellenmesine karşı, uluslararası toplumun tepkisinin büyüyerek süreceği belirtildi. Siyonist rejimin hukuk tanımaz tutumunun, insanlık onurunu ve değerlerini savunan sesleri susturamayacağı vurgulandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şanlıurfa'da, traktörün şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 2 kişi hayatını kaybetti.
Arife günü, Kurban Bayramı'nın 1., 2. ve 3. günlerinde meydana gelen toplam 2 bin 960 trafik kazasında, 32 kişi hayatını kaybederken 4 bin 817 kişi yaralandı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, siyonist rejimin Madleen'e müdahalesine tepki göstererek, "israil'in uluslararası sularda Madleen'e müdahalesini lanetliyoruz. Netanyahu yönetimi, uluslararası toplumdan gerekli karşılığı görmelidir" açıklamasını yaptı.
Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Yazkonağı köyünün Doğanlar mezrasında ormanlık alanda çıkan yangın, paniğe neden oldu.