Diyarbakır kuyumcularından silahlı saldırıya tepki
Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Özer Sanal, iş yerine yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırının ardından kuyumcu esnafıyla birlikte basın açıklaması düzenleyerek saldırıyı kınadı.
Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Özer Sanal'ın iş yerine yönelik dün sabah saatlerinde gerçekleştirilen silahlı saldırının ardından kuyumcu esnafı bir araya geldi.
Merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası önünde düzenlenen basın açıklamasında Sanal, saldırının yalnızca kendisine yönelik olmadığını, tüm kuyumcu esnafının huzur ve güvenliğini hedef aldığını belirtti.
Basın açıklamasını okuyan Sanal, saldırı nedeniyle bir araya geldiklerini ifade ederek "Ben bu saldırıyı yalnızca şahsıma yapılmış bir saldırı olarak görmüyorum. Bu saldırıyı, Diyarbakır esnafının huzuruna, kuyumcu ve sarraf camiamızın güvenliğine ve çalışma hakkına yönelik bir saldırı olarak değerlendiriyorum." dedi.

Özer Sanal
Saldırının bir başka esnafa değil, kendi iş yerine yapılmasının tek tesellisi olduğunu belirten Sanal, olayın ilk anından itibaren devletin tüm kurumlarıyla süreci yakından takip ettiğini ifade etti. Sanal, kolluk kuvvetlerinin çalışmalarıyla faillerin en kısa sürede adalete teslim edilmesi için gereken her türlü çabanın gösterildiğini belirtti.
"Bu saldırı Diyarbakır'ın barış ortamına sıkılmış bir kurşundur"
Sanal, saldırının yalnızca şahsına veya işletmesine yönelik bir eylem olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Dün dükkânıma ve şahsıma, tüm kuyumcu esnafımıza yönelik gerçekleştirilen bu menfur saldırıyı en şiddetli şekilde kınıyorum. Bilinmesini isterim ki bu alçak saldırı, sadece bana veya işletmeme yapılmış bir eylem değildir; doğrudan esnafımızın huzuruna, rızkına ve Diyarbakır'ımızın barış ortamına sıkılmış bir kurşundur." ifadelerini kullandı.
Şehrin huzurunu bozmak isteyen karanlık odaklara karşı esnaf, kolluk kuvvetleri ve halk olarak asla geçit verilmeyeceğini ifade eden Sanal, basın açıklamasını saldırının ardından kendilerine destek veren herkese teşekkür ederek sonlandırdı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ocak ayında meydana gelen arıza nedeniyle bakıma alınan TCDD Raybüs seti, yenileme çalışmalarının ardından 19 Ağustos'ta Batman-Diyarbakır arasında yeniden seferlere başlayacak.
Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, son yıllarda kuru kayısı ihracatının yüzde 40'lara varan oranda gerilediğini belirterek, üreticinin desteklenmesi çağrısında bulundu.
Van Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nin (Besi OSB) birinci etabında altyapı çalışmaları başladı. Yaklaşık 4 milyon metrekarelik alan üzerine kurulacak projenin tamamlanmasıyla 3 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.
Muğla'nın Fethiye ilçesinde ormanlık bölgede başlayan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.