Diyarbakır'da anız yangını rüzgârın etkisiyle geniş alana yayıldı
Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde çıkan anız yangını, rüzgârın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Yangın, çok sayıda itfaiye ekibinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.
Kayapınar ilçesine bağlı Talaytepe Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle anız yangını çıktı.
Memur-Sen TOKİ'lerde bulunan İnci Caddesi'nde başlayan yangın, rüzgârın etkisiyle hızla yayılarak Memur-Sen Bulvarı istikametine, oradan da Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi çevresine kadar ilerledi.
Yangının geniş bir alana yayılması üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.
Yangın sırasında oluşan yoğun duman, rüzgârın da etkisiyle çevredeki yerleşim alanlarını ve hastane çevresini etkiledi.
Yangından bölgede bulunan vatandaşlara ait bazı alanlar da zarar gördü. Vatandaşların ektiği ürünler, meyve ağaçları, topladıkları odunlar ve ekmek pişirmek için kullandıkları tandırlar yangından etkilendi.

Abdulhekim Sağır
"Burada küçük bahçeler yapmış, meyve ağaçları dikmiştik. Hepsi yandı"
Yangına ilişkin konuşan Abdulhekim Sağır, rüzgârın alevleri bulunduğu bölgeye taşıdığını belirterek, "Rüzgâr esince yangın yukarıdan buraya kadar geldi. Biz burada küçük bahçeler yapmış, meyve ağaçları dikmiştik. Hepsi yandı." dedi.

Mehmet Emin Gül
Mehmet Emin Gül ise yangında yetiştirdiği ağaçların zarar gördüğünü belirterek, "İncir, üzüm ağacım, hepsi yandı. Üç senedir ekiyordum, hepsi yandı." ifadelerini kullandı.
Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı. (İLKHA)
Diyarbakır'da anız yangını rüzgârın etkisiyle geniş alana yayıldı#Diyarbakır #AnızYangını #Rüzgar pic.twitter.com/mDlFyQxGEi
— İLKHA Video (@ilkhavideo) 10 Ağustos 2026
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Eskişehir'de, jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda yeşil reçeteye tabi 84 bin 227 sentetik hap ele geçirilen, araçtaki 3 kişi tutuklandı.
Bosna Hersek'in Srebrenitsa kentinden yola çıkan Uluslararası Filistin Konvoyu'na Almanya'dan katılan Nevin ve Erdinç İncioğlu çifti, Filistin'e ulaşmaları halinde beraberlerinde getirdikleri karavan ve minibüsü oradaki Müslümanlara bağışlayacaklarını belirtti.
Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Mardin Şube Başkanı Muhammed Zeynettin Güler başkanlığında gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında, Mardin ve ilçelerindeki ticari gelişmeler, üretim kapasitesi, ihracat stratejileri ve yaklaşan ticaret odası seçimleri değerlendirildi.
Van-Erciş karayolunda kontrolden çıkarak takla atan otomobilde sürücü ağır yaralanırken, 2 kişinin sağlık hafif yaralandığı bildirildi.