Diyarbakır'da araç konvoyuyla Filistin'e destek verilecek

Dün sabah itibariyle başlayan "Aksa Tufanı" operasyonuyla işgal rejimi ile Filistinli Direnişçiler arasında devam ederken Filistinli Müslümanlara destek amacıyla Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından bu akşam Diyarbakır'da araç konvoyu oluşturulacak.
HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugaylarının siyonist işgal rejimine karşı başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonuyla devam eden çatışmalar devam ediyor.
Peygamber Sevdalıları Vakfı, Filistin halkına olan desteklerini belirtmek amacıyla bu akşam Diyarbakır'da şehir konvoyu düzenliyor.
Kobani bahaneli 6-8 Ekim olaylarının 9'uncu yıl dönümü münasebetiyle Mustazaflar Cemiyeti ve Şehitler Kervanı Platformu tarafından bu akşam saat 20.00'de merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Selahaddin Eyyubi Camii Konferans Salonunda "6-8 Ekim Şehitlerini Anma" programı düzenleyecek.
Düzenlenecek program sonrası oluşturulacak konvoy için toplanma merkezi olarak Şeyh Said Meydanının belirtildiği duyuruda tüm Filistin Sevdalısı halkın katılım sağlaması yönünde çağrı yapıldı.
Duyuruda belirtilen güzergâh Şeyh Said Meydanından başlanacak olup Elâzığ Bulvarı üzerinden Ofis Gevran Caddesi, Koşuyolu Parkı, Doç. Dr. Ahmet Bilgin Caddesi, Aydın Arslan Bulvarı takiben Bayındırlık kavşağından Tesisler Kavşağına doğru devam edecek.
Merkez Kayapınar ilçesinde Tesisler Kavşağından devam edecek olan konvoy; Diclekent Bulvarı, Dünya Kavşağı, 75 metre çevre yolu üzerinden Diyarbakır-Şanlıurfa Karayoluna doğru seyir alacak. Konvoy, Doğum Hastanesi Köprülü Kavşağı mevkiinde sonlandırılacak
Hatırlanacağı üzere 2021 yılında da işgal rejiminin Kudüs'e yönelik yoğun saldırıları karşısında direniş gösteren Filistin halkına en büyük destek Diyarbakır'dan gelmiş, yaklaşık bir hafta süresince her akşam kitlesel basın açıklamaları ve binlerce araçlık şehir konvoyları oluşturulmuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, 2024-2025 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Türkiye'nin en kalabalık öğrenci nüfusuna sahip illerinden biri olan Şanlıurfa’da eğitim çalışanlarının karşılaştığı zorluklar ve çözüm bekleyen yapısal sorunları gündeme getirdi.
Battalgazi Belediyesi, yaz aylarında vatandaşların yoğun olarak kullandığı Çınar Park’ta gerçekleştirdiği temizlik çalışmasıyla hem çevre sağlığına katkı sundu hem de suyun doğal akışını yeniden sağladı.
20 Haziran Dünya Mülteciler Günü münasebetiyle gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan hukukçular, Türkiye'deki mülteci politikaları aklıselime dayalı ve hukuka uygun bir yaklaşımla yeniden ele alınması çağrısında bulundu.
Kırsal mahallelerde yol açma, genişletme ve asfaltlama çalışmalarına devam Malatya Büyükşehir Belediyesi bozulan Karaağaç Mahallesi yolunda sıcak asfalt çalışması gerçekleştirdi.