Diyarbakır'da sabah namazı sonrası Filistinliler için dua edildi

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde işgalci siyonistlerin Filistin'deki saldırılarında hayatını kaybedenler için sabah namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı, Filistinli Müslümanlar için dualar edildi.
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından "Sabah Namazında Aksa İçin Dua Vakti" teması kapsamında Filistinlilere destek amacıyla bir dua programı düzenlendi.
Diyarbakırlı vatandaşlar sabah namazında merkez Kayapınar ilçesi Diclekent Camii'nde bir araya geldi.
Camide saf tutan vatandaşlar sabah namazını kıldı. Namazın ardından siyonist işgalcilerin Gazze'deki saldırıları sonucu şehid düşenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Sabah namazında buluşan Müslümanlar, namazdan sonra cami avlusunda toplanarak Filistinli mücahitlerin zaferi ve işgalcilerin helakı için ellerini semaya kaldırdı.
Gazze'yi bombardıman altında tutarak bebek, çocuk, kadın, yaşlı demeden bombalarla katleden işgalci siyonistlere dünya genelinde tepkiler sürüyor.
"Aksa Tufanı" operasyonunun 17'nci gününde de Filistinli mücahitlerle işgal rejimi arasındaki çatışmalar sürerken dünyanın dört bir yanında HAMAS'a olan destek çağrıları da devam ediyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.