Diyarbakır'da sulama kanalında kaybolan çocuk ölü bulundu
Diyarbakır'da serinlemek için sulama kanalına giren 16 yaşındaki Muhammed Gültekin, suda kaybolmasının ardından yapılan arama çalışmaları sonucu ölü bulundu.
Olay, bugün öğleden sonra Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Dokuzçeltik Mahallesi'nde yaşandı.
Edinilen bilgilere göre, 16 yaşındaki Muhammed Gültekin, serinlemek için Dokuzçeltik Mahallesi'nde Devlet Su İşlerine ait sulama kanalına girdi.
Bir süre sonra suda gözden kaybolması üzerine yakınları durumu 112 Acil'e bildirdi.
Haber verilmesi üzerine olay yerine su altı arama, AFAD ve Jandarma Arama Kurtarma ve polis ekipleri sevk edildi.
Alanda yaklaşık 2 saatlik arama çalışmalarının ardından Gültekin, suda ölü olarak bulundu.
Gültekin'in cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Madeni yağ üretimi yapan fabrikada çıkan yangına 50 araç ve 170 personelle müdahale ediliyor. Vali Makas, “Can kaybımız yok, hedefimiz yangını diğer fabrikalara sıçramadan kontrol altına almak.” dedi.
Kuraklık nedeniyle 13 ilçede dönüşümlü uygulanan su kesintisi programı yeniden düzenlendi. İZSU, kesintilerin bundan sonra her gün 23.00–05.00 saatleri arasında yapılacağını açıkladı.
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde toplandı.
Adana'da dere kenarında oynarken suya düşen çocuğu bulmak için ekipler bölgede arama kurtarma çalışması başlattı.