Diyarbakır'da yaşanan silahlı kavgada bir kişi öldü

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde aralarında daha önce kan davası olup barıştıkları belirtilen 2 aile fertleri arasında çıkan silahlı kavgada bir kişi hayatını kaybetti.
Çınar ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta ola Kutluk (Qitîn) Mahallesi'nde daha önce kan davalı olup barıştıkları öğrenilen, iki aile fertleri arasında çıkan silahlı kavgada bir kişi hayatını kaybederken, bir kişide yaralandı.
Aram ve Cemiloğlu aile fertlerinin karıştığı silahlı kavgada Murat Aram (27) hayatını kaybederken, Edip Cemiloğlu da yaralandı. Hayatın kaybeden Murat Aram Bismil Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, yaralı Edip Cemiloğlu Diyarbakır'a sevk edildi.
Jandarma tarafından köyde güvenlik önlemi alınırken, olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.
Hatırlanacağı üzere 7 Ekim 2014 tarihinde Aram ve Cemiloğlu aile fertleri arasında Kutluk Mahallesi'nde çıkan silahlı kavgada Azat Cemiloğlu (17) hayatını kaybetmiş, kanaat önderlerinin araya girmesi ile husumetli aileler 4 Mayıs 2015 günü Bismil ilçesinde bir düğün salonunda Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı, dönemin Bismil Kaymakamı Vehbi Bakır, Çınar Belediye Başkanı Ahmet Cengiz'in de iştirakiyle barışmışlardı. (Vedat Aydın-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), "gözaltındaki kadınların çıplak arandığı ve cinsel tacize uğradığı" yönündeki iddiaların asılsız olduğunu bildirdi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Romanya Enerji Bakanı Sebastian Ioan Burduja ile görüştü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Arkadaşlarımızın Amerika'ya gidişleri söz konusu olabilir. Bu ziyaretlerde de son günlerde malum gündeme gelen vergi ile ilgili yapılandırmalar meselesi de bu ziyaretlerde gündemin ana başlıklarını teşkil edebilir." dedi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yayınladığı "2030 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi" raporuyla, ilerleyen dönemde yapılacağı belirtilen bir çok projeyi kamuoyuna duyurdu.