DSÖ: Yılda 8 milyon insan tütün kullanımı nedeniyle ölüyor

Tütüne Hayır Günü dolayısıyla bir yazılı açıklama yapan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), her yıl yaklaşık 8 milyon insanın sigara kullanımı ve ona bağlı hastalıklar nedeniyle öldüğünü belirtti.
DSÖ, 'Dünya Tütüne Hayır' günü kapsamında bu yıl ‘çocukları tütün endüstrisinin müdahalesinden korumak' temasıyla birçok kampanya yürütüleceğini duyurdu.
Açıklamalarda 13-15 yaşları arasında tahmini 37 milyon gencin tütün kullandığını ve her yıl, 1.2 milyonu pasif içici olmak üzere toplamda 8 milyondan fazla insanın tütünden öldüğüne dikkat çekildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"2024 Dünya Tütüne Hayır Günü, hükümetleri kendilerini yağmacı tütün pazarlama taktiklerinden korumaya çağıran dünya çapındaki gençlere bir platform sunacak. Sektör, ömür boyu kâr elde etmek için gençleri hedef alıyor ve yeni bir bağımlılık dalgası yaratıyor. Çocuklar tüm bölgelerde yetişkinlerden daha yüksek oranlarda e-sigara kullanıyor ve küresel olarak 13-15 yaşları arasındaki tahminen 37 milyon genç tütün kullanıyor." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Meteoroloji, Batı Karadeniz’in doğusunda saatte 60 km'yi bulacak rüzgâra karşı uyarıda bulundu. İç kesimlerde ise sağanak ve gök gürültülü yağışlar etkili olacak.
Sabahın ilk ışıklarıyla Diyarbakır'dan kutsal topraklara doğru yola çıkan hacı adayları, duygu ve düşüncelerini paylaşırken ortak ifade "Dualarımız Gazze için olacaktır" oldu.
Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, otomobil ve motosiklet çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 2 kişi yaralandı.
Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, Yunanistan tarafından itilen 33 düzensiz göçmen kurtarıldı.