Ebu Ubeyde: Yıllardır halkımıza zulmeden kâğıttan kaplan, mücahitlerimizin gözü önünde çöküyor

HAMAS'ın silahlı kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde yaptığı açıklamada, "Yıllardır halkımıza zulmeden kâğıttan kaplan mücahitlerimizin gözü önünde çöküyor." dedi.
Bugün sabah saatlerinde işgalci siyonistlere yönelik Kassam Tugayları tarafından başlatılan Aksa Tufanı Operasyonu devam ediyor.
Operasyon ile ilgili açıklamalarda bulunan HAMAS'ın silahlı kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde, işgalci siyonistlerin şoktan uyanıp hayal kırıklığının boyutunu anladığında bunu şaşkınlıkla izleyeceğini, işgal rejiminin liderlerinin savaşın sonucuna dair henüz hiçbir şey bilmediğini belirtti.
Mescid-i Aksa'ya yapılan saygısızlığın bedelinin Kassam Mücahitleri tarafından ödetildiğini belirten Ebu Ubeyde, şunları kaydetti: "Yıllardır halkımıza zulmeden kâğıttan kaplan mücahitlerimizin gözü önünde çöküyor. Bu işgale karşı açık bir hesap olduğuna inanıyoruz ve Filistin halkını, Arap ve İslam milletini bu hesaba katılmaya çağırıyoruz. Bunun işgale diz çöktürmek için tarihi bir fırsat olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
Batı Şeria ve Kudüs kentindeki Filistin halkını İsrail işgaline karşı tüm eksenlerde harekete geçmeye çağıran Ebu Ubeyde, "Mescid-i Aksa Tufanı Gazze'nin başlattığı bir fırsattır. Hareket ederek yerleşim yerlerini ve yolları aşmanız gerekiyor. Ey Batı Şeria halkı, ey devrimciler, Kudüs ve iç kesimlerin halkı, Mescid-i Aksa selinin başlamasıyla birlikte bugün her yönden sizin için bir fırsattır ve şimdi işgalin bulunduğu tüm yerlere gitmeli ve oradan çıkmalısınız." şeklinde konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.