Elazığ'da, Gazze'ye giden aktivistler coşkuyla karşılandı

Elazığ’ın Kovancılar ilçesinden Gazze’ye giden aktivistler, ilçe girişinde kalabalık bir grup tarafından sloganlar ve alkışlarla karşılandı.
Gazze'ye insani yardım götürmek ve işgal rejiminin uyguladığı ablukayı protesto etmek amacıyla yola çıkan bir grup aktivist, Mısır’da gözaltına alındıktan sonra sınır dışı edilmelerinin ardından memleketlerine döndü.
Gazze Şeridi’ne ulaşmak için Mısır’a geçen aktivistler, burada yetkililer tarafından durdurularak gözaltına alındı. Aktivistler, gözaltı sürecinde hücre hapsine alındıklarını ve işkenceye maruz kaldıklarını öne sürdü. Türkiye’ye sınır dışı edildikten sonra Elazığ’a dönen grup, kendilerine gösterilen destek karşısında duygusal anlar yaşadı.
Aktivistler yaptıkları açıklamada, “Gazze’ye ulaşamamış olmak bizi derinden üzdü. Ancak burada gördüğümüz destek bize moral verdi. Mısır’da maruz kaldığımız muamele insan haklarına aykırıydı” ifadelerini kullandı.
Yaşanan olay, Gazze’ye yönelik uluslararası yardım girişimlerinin önündeki engelleri ve aktivistlerin karşılaştığı insan hakkı ihlallerini bir kez daha gündeme taşıdı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.
HAMAS ile işgal rejimi arasında varılan anlaşmanın ardından 7 işgalci bugün Kızılhaç'a teslim edildiği belirtildi.