EPDK, 21 şirkete lisans verdi
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik piyasasında 20, petrol ve LPG piyasalarında ise birer olmak üzere toplam 21 şirkete yeni lisans verirken; bazı şirketlerin lisanslarını sonlandırdı.
EPDK, enerji sektörüne yönelik yeni lisans kararlarını açıkladı. Resmî Gazete’de yayımlanan kararlara göre, toplam 21 şirkete yeni lisans verildi, 3 şirketin lisansı sonlandırıldı, 2 lisansı iptal edildi ve bir şirketin lisans süresi uzatıldı.
EPDK’nın düzenlemelerine göre, elektrik piyasasında 7 toplayıcı lisansı, 11 üretim lisansı ve 2 şarj ağı işletmeci lisansı verildi. Aynı piyasada 2 üretim lisansı sonlandırılırken, 2 şirketin üretim lisansı da iptal edildi.
Petrol piyasasında, bir şirkete ihrakiye teslimi lisansı verilirken, mevcut iletim lisansına sahip bir şirketin lisans süresi uzatıldı.
LPG piyasasında ise bir şirketin LPG depolama lisansı sona erdirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uzman Psikolog Sadık Sun, HÜDA PAR Gençlik Kolları'nın düzenleyeceği "Madde Bağımlılığı" panelinin toplumsal bilinçlenme açısından büyük önem taşıdığını ifade ederek tüm vatandaşları panele katılmaya davet etti.
İstanbul Tuzla'da kauçuk üreten bir fabrikada yangın çıktı. Yangın çok sayıda itfaiye ekibinin müdahalesi ile söndürüldü.
Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde, bir yolcu otobüsünün tıra arkadan çarpması sonucu 6 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi ise yaralandı.
Ticaret Bakanlığı, Yunanistan’daki grev nedeniyle 2 Aralık akşamından itibaren İpsala ve Kipi gümrük kapılarında tır işlemlerinin durduğunu açıkladı.