Esenyurt Yeşilay Gençlik Merkezi hizmete açıldı
Yeşilay’ın İstanbul’daki 2’nci, Türkiye genelindeki 5’inci gençlik merkezi Esenyurt’ta açıldı. Merkezde bağımlılıkla mücadele, eğitim, kişisel gelişim ve sosyal etkinliklere yönelik çalışmalar yürütülecek.
Yeşilay tarafından gençlerin bağımlılıklardan uzak, sağlıklı ve bilinçli bireyler olarak yetişmelerine katkı sunmak amacıyla hayata geçirilen Esenyurt Yeşilay Gençlik Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Açılış programına Yeşilay Genel Başkanı Mehmet Dinç, İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Gözen, Esenyurt Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy katıldı.
Merkezde gençlere kültür, sanat, teknoloji, akademik gelişim ve gönüllülük alanlarında çeşitli imkanlar sunulacak. Bağımlılık farkındalık eğitimlerinden kişisel gelişim programlarına, akademik destek çalışmalarından dijital beceri eğitimlerine kadar geniş kapsamlı faaliyetlerin yürütülmesi planlanıyor.
Açılışta konuşan Yeşilay Genel Başkanı Mehmet Dinç, merkezin gençlerin nitelikli vakit geçirebileceği önemli bir buluşma noktası olacağını belirterek, burada faaliyet gösteren işletmeden elde edilen gelirlerin de bağımlılıkla mücadele ve gençlik çalışmalarında kullanılacağını ifade etti.
İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Gözen ise bağımlılıkla mücadelenin yalnızca güvenlik güçlerinin değil, tüm kurumların ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayarak gençlik merkezinin önemli katkılar sağlayacağını söyledi.
Esenyurt Kaymakamı Fatih Çobanoğlu da Yeşilay ile bağımlılıkla mücadele konusunda iş birliği içerisinde olduklarını belirterek, merkezin gençlerin korunması ve bilinçlendirilmesi açısından önemli bir adım olduğunu kaydetti.
Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy ise belediye olarak bağımlılıkla mücadele çalışmalarına destek vermeyi sürdüreceklerini ifade etti.
Merkezde alkol, tütün, madde, internet ve kumar bağımlılıklarına yönelik farkındalık eğitimlerinin yanı sıra iletişim, liderlik ve zaman yönetimi gibi kişisel gelişim programları da gerçekleştirilecek. Üniversite sınavlarına hazırlık dersleri, yabancı dil eğitimleri ve dijital beceri programlarıyla gençlerin akademik ve mesleki gelişimlerine katkı sağlanması hedefleniyor.
Günlük ortalama 130 ila 210 kişinin faydalanmasının beklendiği merkezden, yıllık bazda 30 binden fazla genç ve yetişkine ulaşılması amaçlanıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Antalya’nın Muratpaşa ve Finike ilçelerinde üç kuyumcuya sahte altın satıldığı tespit edilen şüpheli yakalanarak tutuklandı.
Tekirdağ’da kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak vatandaşları yaklaşık 18 milyon TL dolandırdığı tespit edilen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda 11 kişi tutuklandı.
Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi haziran ayı toplantılarının birinci birleşimi gerçekleştirildi.
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı sosyal medya paylaşımlarında yer alan "E-Devlet Kapısı’na siber saldırı düzenlendiği" ve "sistemin çöktüğü" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.