Gaziantep'te çöpler enerjiye, enerji tarımsal üretime dönüştürülüyor
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Merkez Katı Atık Düzenli Depolama Sahası'nda çöplerden elde edilen enerji, kurulan modern seralarda üretime katkı sağlıyor.
Çöplerden elde edilen enerjinin atık ısısının değerlendirildiği seralarda, topraksız tarım teknolojisiyle üretim gerçekleştiriliyor. Modern yöntemlerle faaliyet gösteren seralarda yılda yaklaşık 20 ton domates ve 8 ton çilek yetiştiriliyor.
Çöplerden elde edilen enerji tarımsal üretimde kullanılıyor
Atıkların değerlendirilmesiyle ortaya çıkan enerji, seraların ısıtılmasında kullanılarak hem enerji verimliliği sağlanıyor hem de sürdürülebilir tarıma katkı sunuluyor. Böylece çöpler, çevreye yük olmaktan çıkarılıp yeniden ekonomiye kazandırılıyor.
Seralarda üretilen organik ürünler ise 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırılıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İstanbul'da kasten yaralama, tehdit, silahlı saldırı ve mala zarar verme başta olmak üzere çeşitli suçlara karıştıkları belirlenen suç örgütü üyelerine yönelik operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda şekillenen Millî Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulduğunu açıkladı.
İçişleri Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatında görev yapan personel için düzenlenecek Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yazılı Sınavları'nın 28 Kasım'da gerçekleştirileceğini, başvuruların ise 28 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında alınacağını açıkladı.
Şırnak’ın Silopi ile Cizre ilçesi kara yolunda tır ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında biri ağır 5 kişi yaralandı.