Gazze Hükümet Medya Ofisi işgalci siyonistlerin saldırılarının bilançosunu paylaştı

Gazze Hükümet Medya Ofisi işgalci siyonist rejimin saldırılarının 18'inci günü sonunda yapılan katliam ve oluşan yıkım ile ilgili bilgiler paylaştı.
HAMAS'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın başlattığı Aksa Tufanı'nda mücahitlerin karşısına çıkamayan işgalci siyonistler, Gazze'deki sivillere bomba yağdırmaya devam ediyor.
İşgal rejiminin çocuklara, kadınlara ve savunmasız masum insanlara karşı başlattığı korkakça saldırılarda gün gün şehit ve yaralı sayısı artıyor.
Gazze'ye yönelik soykırımın aralıksız devam ettiği, dünyanın izlediğini, işgal rejiminin uluslararası alanda yasaklanmış silahları özellikle de beyaz fosforu kullandığına dair kanıtların olduğunu belirten Gazze Hükümet Medya Ofisi, şu bilgileri paylaştı:
(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.