Gazze soykırımının 122'inci gününde öne çıkan gelişmeler

Abluka altında tuttuğu Gazze'de çocuklara karşı savaşan işgalci siyonistler, katliamın 122'inci gününde saldırılara devam ediyor.
Kassam Tugaylarının; topraklarını işgal eden işgalci siyonistler gerçekleştirdiği ve onlara büyük bir darbe vurduğu Aksa Tufanı operasyonunun ardından Gazze'ye yönelik barbarca saldırılar başlatan işgalci siyonistler, katliamlar yapmaya devam ediyor.
Ev, iş yeri, hastane, okul, ibadethane fark etmeksizin her yeri bombalayan işgalci siyonistlerin Gazze soykırımının 122'inci gününde öne çıkan gelişmeler şu şekildedir:
"Kızılay Derneği işgalci siyonistlerin, Dernek İcra Ofisi üyesi ve El-Amal Hastanesi Genel Müdürü Dr. Haydar El-Kudra'nın yanı sıra Hastanenin İdari Müdürü Maher Atallah'ı alıkoyduğunu ve onları bilinmeyen bir yere götürdüğünü duyurdu.
Filistin Kızılayı, dernek merkezinde iki haftadan fazla kuşatma altında kalan yüzlerce yerinden edilmiş kişinin dernek merkezini ve El-Amal Hastanesini terk etmeye başladığını belirtti.
Bu sabahtan bu yana aralıksız devam eden işgal bombardımanı sonucu Han Yunus'taki Nasır Hastanesine 14 şehit ulaştı.
İşgalci siyonistlerin El-Zawaida kasabasında meskûn bir evi hedef alması sonucu 7 kişi şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.
İşgal topçuları, Deyr El-Balah'ın doğusu ile Nuseyrat'ın batısını bombaladı.
İşgalci siyonistler, Han Yunus'un merkezindeki evleri havaya uçurdu, yine Han Yunus'un merkezi ve batısına defalarca top atışlarıyla saldırdı.
İşgalci siyonistler, Gazze'nin batısındaki El-Sina Kavşağı yakınındaki Burj Al-Sousi bölgesinde bir dizi konutu ateşe verdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Savaş kabinesinde de bir dönem görev almış olan Gadi Eisenkot, siyonist rejimin Gazze’de bataklığa saplanacağından endişeli olduğunu belirtti.
İspanyol aktör Javier Bardem, Los Angeles'ta Amerikan televizyon ödül töreninde Filistin halkına destek çağrısında bulundu.
Gazze'deki saldırılarda 64 bin 905 kişi şehit olurken, 164 bin 926 kişi de yaralandı. Son 24 saatte 34 şehit ve 316 yaralı kaydedildi.
Siyonist rejim, Halil'deki İbrahim Camii'nin iç avlusunun çatısını işgal etti. Karar, caminin İslami denetimini zayıflatıyor ve uluslararası hukuka aykırı bulunuyor.