General Çeşmesi’nde çevre kirliliğine tepki
Solhan’a bağlı Arakonak beldesi Gedük mevkiinde, Muş karayolu üzerinde bulunan ve özellikle yaz aylarında vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği General Çeşmesi çevresindeki çevre kirliliği, vatandaşların tepkisini çekiyor.
Soğuk ve doğal kaynak suyuyla bölgenin önemli dinlenme noktalarından biri olan General Çeşmesi, hafta sonları piknik yapmak isteyen ailelerin uğrak adreslerinden biri haline geliyor. Ancak bazı ziyaretçilerin piknik sonrası çöplerini çevreye bırakması, doğal alanın kirlenmesine neden oluyor.
Bölgede piknik yapan duyarlı vatandaşlar, çevreye gelişi güzel atılan plastik şişeler, poşetler ve çeşitli atıkların hem görüntü kirliliği oluşturduğunu hem de doğaya zarar verdiğini belirterek, herkesi daha duyarlı olmaya davet etti.
Vatandaşlar, "General Çeşmesi hepimizin ortak kullanım alanıdır. Buraya gelen herkes çöplerini toplayarak çevreyi temiz bırakmalı. Doğamızı korumak hepimizin sorumluluğudur." diyerek çevre temizliği konusunda hassasiyet çağrısında bulundu.
Özellikle yaz döneminde ziyaretçi sayısının arttığı bölgede, çevrenin temiz tutulmasının hem doğanın korunması hem de vatandaşların daha sağlıklı ve huzurlu bir ortamda vakit geçirebilmesi açısından büyük önem taşıdığı ifade edildi.
Doğal güzelliği ve serin suyuyla Solhan'ın önemli dinlenme noktalarından biri olan General Çeşmesi'nin temiz kalabilmesi için ziyaretçilerin çevreye karşı daha duyarlı davranması isteniyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Battalgazi Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, 65 yaş üstü vatandaşlar ile engelli bireylerin ailelerini evlerinde ziyaret ederek talep ve ihtiyaçları yerinde tespit ediyor.
Gaziantep Şehitkamil Said Nursi Camiİ İmam Hatibi Bahri Yılmaz "Camiler çocuk dolsun, ahlakı Kur'an olsun" şiarıyla çocuklara sadece Kur'an okumayı değil, Kur'an'ı hayatlarına tatbik etmeyi de öğreteceklerini vurguladı.
Yeşilyurt Belediyesi, Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahasında yetiştirilen arpanın hasadını tamamladı.
7-8 Temmuz tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek olan 36. NATO Zirvesi öncesinde, başta Ankara olmak üzere yüzlerce insan gözaltına alınıp onlarcasının ise tutuklanmasına tepki gösteren MAZLUMDER, hak ve özgürlüklerin güvenlik kaygısına feda edilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.