HAMAS: Cibaliye'nin barbarca bombalanması işgalci siyonistlerin suç politikasının teyididir

İşgalci siyonistlerin Cibaliye bölgesine yaptığı bombalı saldırı üzerine açıklamalarda bulunan HAMAS, yapılan barbarca saldırının işgalci siyonistlerin izlediği suç politikasının teyidi olduğunu ifade etti.
İşgalci siyonistler dün sabahın erken saatlerinde Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye bölgesine bombalı saldırı düzenlemiş ve Gazze Sağlık Bakanlığının verdiği bilgilere göre 100'de fazla kişi şehit olmuş, onlarca kişi de yaralanmıştı.
Bu saldırı üzerine açıklamalarda bulunan HAMAS, "Cibaliye katliamı ve Amerika destekli siyonist katliamlar dizisi, halkımızı topraklarından sürmeyi başaramayacaktır. Gazze'de siyonistlerin sivillere yönelik katliamlarının devam etmesi, son olarak yoğun nüfuslu Cibaliye bölgesini barbarca bombalaması, onlarca şehit ve yaralının düşmesine sebep olması, işgalci siyonistlerin izlediği suç politikasının teyididir." ifadelerine yer verdi.
Bombalama ve katliamlarla cezalandırma ve yerinden etme planı uygulamaya çalışan işgalci siyonist barbarların bu suçlara ortak olan ABD yönetiminin desteğiyle yaptığını kaydeden HAMAS, net ifadelerle şunları kaydetti:
"Devam eden ve insanlığı utandıran bu suçların; Başkenti Kudüs olan Filistin devleti kurulana kadar, büyük halkımızın iradesini, yiğit direnişini, topraklarına ve kutsallarına olan bağlılığını kırmayı başaramayacaksınız." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.