HAMAS heyeti ateşkes ve esir takası görüşmeleri için Mısır'da

HAMAS Liderlik Konseyi Başkanı Muhammed Derviş başkanlığındaki bir heyetin ateşkes ve esir takasına ilişkin gelişmeleri görüşmek için Kahire'ye gittiği belirtildi.
Hareketten yapılan yazılı açıklamada, "HAMAS Liderlik Konseyi Başkanı Muhammed Derviş başkanlığındaki bir heyet, (dün akşam) Mısır'ın başkenti Kahire'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirdi." ifadelerine yer verildi.
Heyetin, Mısırlı üst düzey yetkililerle Gazze’de varılan ateşkes anlaşmasının uygulanması ve üç aşamalı esir değişimi konusundaki gelişmeleri ele alması planlanıyor.
Reuters'a konuşan bir HAMAS lideri, hareketin arabuluculara ateşkes anlaşmasının ilk aşamasında serbest bırakılacak 33 işgalci esirden 25'inin listesini verdiğini söyledi.
Yetkili açıklamasında, siyonist rejimin listeyi arabuluculardan aldığını da belirtti.
HAMAS ile siyonist rejim arasında 19 Ocak'ta ateşkese varılmıştı.
İşgalcilerin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 47 bin 283 Filistinli şehit oldu, 111 bin 472 kişi yaralandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gaziantep'te Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerinin bir araca yönelik gerçekleştirdiği operasyonda, 5 kilo 400 gram skunk maddesi ele geçirilirken 1 şüpheli gözaltına alındı.
Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), yüksek sıcaklık, düşük nem ve kuvvetli rüzgarın etkili olacağı bu haftada, orman yangını riskine karşı önlemleri artırdı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, mazot-gübre, hububat, kırsal kalkınma ve diğer kalemlerde toplam 116,3 milyon liralık tarımsal destek ödemesinin çiftçilerin hesaplarına bugün aktarılacağını duyurdu.
Şanlıurfa’da, Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa Derneği tarafından 7-10 yaş arası çocuklara yönelik başlatılan namaz öğretimi programı, 10 Ağustos Pazar günü düzenlenecek "Final Etkinliği"yle sona erecek. Programın yapılacağı Cumhuriyet Parkı’na halk davet edildi.