HAMAS Üyesi Rişk: Bu barbar ve sistemli katliamlar büyük Gazze'deki halkımıza zarar vermeyecektir

İşgalci siyonistlerin işlediği savaş suçlarının Amerika yönetimi ve bazı Batılı ülkelerin desteğiyle gerçekleştirildiğini ifade eden HAMAS Siyasi Büro Üyesi İzzet El-Rişk bu barbar ve sistemli katliamların Gazze'deki halka zarar vermeyeceğini söyledi.
Yaptığı açıklamada, işgalci siyonistlerin masum çocuklara, kadınlara ve yaşlılara yönelik acımasız katliam ve soykırım gerçekleştirdiğini ifade eden HAMAS Siyasi Büro Üyesi İzzet El-Rişk, "İşgalci siyonistlerin saldırısı bir an bile durmadı. İşgal rejimi, Gazze'deki Filistin halkımıza karşı burada yaşayanların evlerini bombalaması, camileri, hastaneleri, okulları, üniversite ve altyapıyı hedef alması sonucu çoğunluğu çocuk, kadın ve yaşlı olan 5 bine yakın kişi şehit oldu ve binlerce kişi yaralandı." dedi.
Yapılan bombardımanın, katliamın, Gazze'deki elektriğin, suyun, gıda girişinin kesilmesinin işgalci siyonistlerin işlediği savaş suçu soykırım olduğunu ifade eden Rişk, "İnsanlığa zarar veren, devam eden soykırım savaşı, siyonist yapıyı korumaya çalışan ve Gazze'de halkımıza karşı daha fazla suç ve katliam yapılmasına destek veren Amerikan yönetimi ve bazı Batılı ülkelerin desteği ve katılımıyla gerçekleştirilmektedir." ifadelerini kullandı.
Zaferin bir saatlik sabır olduğunu belirten Rişk, "Bunu tüm inancımızla, kararlılığımızla ve kesinlikle söylüyoruz. Bu barbar ve sistemli katliamlar ve savaş suçları, büyük Gazze'deki halkımıza zarar vermeyecektir. Şehitleriyle, yaralılarıyla, özgürlük savaşçılarıyla, gençleriyle, direnişe verdikleri destek ve sahiplenmeleriyle, dillere destan metaneti ve yerinden edilmeyi reddetmeleriyle, işgalin topraklarımıza, halkımıza yönelik komplosunu ve saldırgan planlarını bozacaklardır." şeklinde konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.