HAMAS'ın Kudüs Sözcüsü Hammade: Herkesi acilen harekete geçmeye çağırıyoruz

Batı Şeria halkına seslenen HAMAS'ın Kudüs Sözcüsü Muhammed Hammade; taş, bıçak ve silah taşıyabilen herkesin acilen harekete geçmeye, işgalci siyonistlere ve işgalci Yahudi yerleşimcilere karşı koymaya çağırdıklarını belirtti.
Yaptığı basın açıklamasına "Hafif ve ağır olarak yola çıkın ve Allah yolunda mallarınızla ve canlarınızla cihad edin. Eğer bilirseniz bu sizin için daha hayırlıdır." (Tevbe 41) ayetiyle başlayan HAMAS'ın Kudüs Sözcüsü Muhammed Hammade, Filistinlilere şu şekilde seslendi:
"Ey Batı Şeria'nın şehir ve köylerinde konuşlanmış halkımızın evlatları. Büyük Filistin halk kitlelerimizi, kahraman direnişçilerimizi ve taş, bıçak ve silah taşıyabilen herkesi acilen harekete geçmeye ve işgal ordusuna ve onun yerleşimci sürülerine karşı saldırıp saldıran yerleşimcilere karşı koymaya çağırıyoruz."
Açıklamasında işgal altındaki Batı Şeria köylerine de seslenen Hammade, "Onların korkaklıklarını ve zaaflarını, halkımızın kahramanları ve Kassam Tugayları mücahitleri karşısında gördük. Her özgür ve onurlu insan, bu suçluları milletimize, topraklarımıza, kutsallarımıza yönelik saldırılarından caydırmak için yola çıkmalıdır." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Seattle kentinde düzenlenen bir yapay zekâ konferansında Microsoft yöneticileri, Gazze'deki soykırıma destek verdikleri gerekçesiyle aktivistlerin sert protestosuna maruz kaldı. Eylemciler, şirketin siyonist rejimle yaptığı iş birliklerini teşhir etti.
Siyonist rejim, ABD'nin sınırsız siyasi ve askeri desteğiyle Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının 623. gününe girerken, hava ve kara saldırılarını yoğunlaştırdı. Açlıkla mücadele eden, yerinden edilmiş ve kuşatma altındaki milyonlarca Filistinliye yönelik saldırılar, uluslararası toplumun sessizliği ve acizliği gölgesinde devam ediyor.
Siyonist işgalciler, bu sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil vilayetine geniş çaplı baskın düzenleyerek en az 30 Filistinliyi esir aldı. Baskınlarda birçok ev arandı, evlerin içi dağıtıldı, bazı Filistinliler darp edildi.
İşgal altındaki Negev bölgesindeki Tel el-Sebaa (Tel es-Sabi) köyünde bu sabah erken saatlerde meydana gelen silahlı saldırıda 18 ve 20 yaşlarındaki iki kız kardeş katledildi.