HAMAS'tan elçilerini işgal rejiminden geri çeken devletlere memnuniyet mesajı

Bolivya'nın işgalci siyonistlerle diplomatik ilişkilerini kesmesi, Şili ile Kolombiya'nın da işgal rejiminden büyükelçilerini geri çekmesi üzerine bir açıklama yayımlayan HAMAS, durumdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Arap ve İslam ülkelerine de aynı tavrı almaları çağrısında bulundu.
Kassam Tugaylarına karşı mücadele edemeyen ve gönderdiği askerlerin bozguna uğradığını gören İşgalci siyonist rejim, gayri insani muamelelerde bulunarak sivilleri katlediyor.
Bu şekilde korkudan savaşmayı reddeden askerlerine ve korkudan işgal topraklarını terk etmek isteyen işgalci Yahudi yerleşimcilere cesaret vermeye çalışıyor.
Gazze'de yaşananlara gözlerini kapatıp kulaklarını tıkayan sözde medeni ve insancıl Batı medyası dünyanın gerçekleri görmesinin önüne geçiyor.
Bu zulme rıza göstermeyen Bolivya, işgal rejimi diplomatik ilişkilerini kestiğini, Şili ve Kolombiya Cumhuriyetleri de büyükelçilerini geri çektiğini ifade etti.
"Halkımızın kendi kaderini tayin hakkı uğruna saldırıyı reddeden ve zafer kazanan ülkelerin tarihte ölümsüzleştirileceğini teyit ediyoruz"
Ülkelerin bu tepkileri üzerine açıklamalarda bulunan HAMAS, "Gazze'de halkımıza yönelik faşist saldırganlığı, suçları ve menfur katliamları nedeniyle işgalci siyonist rejimle diplomatik ilişkileri kesme kararı alan Bolivya hükümetinin cesur duruşunu son derece takdir ediyoruz. Siyonist işgal rejiminin 25 gün önce Gazze'de başlattığı saldırı ve katliamları protesto etmek amacıyla Şili ve Kolombiya Cumhuriyetlerinin büyükelçilerini siyonist rejimden geri çekme duyurusunu memnuniyetle karşılıyoruz. Bu onurlu mevkilerin, davamızın adaleti ve halkımızın özgürlük ve kendi kaderini tayin hakkı uğruna saldırıyı reddeden ve zafer kazanan ülkelerin tarihte ölümsüzleştirileceğini teyit ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Arap ve İslam ülkelerine seslenen HAMAS, "İşgal rejimiyle normalleşen Arap ve İslam ülkelerine, bu haydut oluşumla tüm ilişkilerini kesmeleri, insanlık değerlerine zafer kazandırmaları ve bu suç örgütünün çocuklara ve savunmasız sivillere karşı yaptıklarını reddetmeleri çağrımızı yineliyoruz." dedi. (İLHKA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şanlıurfa’da uzun süredir yaşanan elektrik kesintilerine dair açıklama yapan Elektrik Mühendisleri Odası İl Temsilciliği, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş ’ın yetersiz altyapı politikalarının halkı mağdur ettiğini belirterek, bu durumun artık sürdürülemez hale geldiğini ifade etti.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, insani krizlerin daha da derinleşmesine yol açacak olan işgal rejiminin Gazze'yi işgal kararını şiddetle kınadıklarını bildirdi.
Batman'ın Mereto Caddesi Kavşağı'nda cip ile pikap çarpıştı. Kazada yaralanan olmazken mahalleli, "Her gün kaza oluyor, trafik ışığı ya da akıllı kavşak yapılmalı" diyerek yetkililere seslendi.
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Ardıçdibi Köyü, Aliçapan mevkiinde Murat Nehri kıyısında mahsur kalan 5 vatandaş kurtarıldı.