Hangi ilde kaç TOKİ konutu yapılacağı açıklandı
TOKİ, 250 bin Sosyal Projesinde hangi il ve ilçeye ne kadar konut yapılacağının listesini ve başvuru detaylarını paylaştı.
TOKİ Sosyal Konut (ucuz konut) Projesi'nin hangi illerde yapılacağı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında belli oldu.
TOKİ'de yer alan başvuru detayları şöyle:
Başvuru şartları
Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;
2023-2028 hedefi: 500 bin konut
İlk Etapta 13 Eylülde;
Son 20 yılda TOKİ ile 1 milyon 170 bin sosyal konut üretildi. Ama ilk kez, tek seferde 250 bin konut yapılacak. 100 bin altyapılı arsayla konut yapma imkanı sağlanacak ve 10 bin sanayi sitesiyle vatandaşımıza kendi işini kurma imkanı verilecek.
Kimlere, ne kadar kontenjan ayrılacak?
Hangi şehirde kaç ev yapılacak?
Evler 81 ilde, arsa 7 bölgede olacak.
En fazla konut İstanbul’a yapılacak. 50 bin sosyal konut olacak. Ankara 18 bin, İzmir 12 bin 400, Gaziantep 10 bin, Bursa 8.650 yapılacak.
Evler nasıl olacak?
250 bin TOKİ sosyal konut listesine ulaşmak için TIKLAYINIZ… (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Avrupa’dan yola çıkan Uluslararası Filistin Konvoyu, Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından karşılandı. Konvoyun karşılanmasının ardından şehir turu yapıldı, akşam saatlerinde ise Eyyübiye Millet Bahçesi’nde Filistin’e destek programı düzenlendi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, " Dost ve kardeş ülkeler Suudi Arabistan ile Pakistan arasında imzalanan Mekke Ortak Savunma Anlaşması, bölgemizin güvenlik mimarisine katkı sağlayacak tarihi bir adımdır." dedi.
"Terörsüz Türkiye" hedefi doğrultusunda hazırlanan Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi, TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşülmeye başlanıyor. 12 maddelik teklif, PKK/KCK'nın feshi ve silahların bırakılmasının güvenlik kurumlarınca teyit edilmesi şartına bağlı hukuki düzenlemeler içeriyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan MGK sonrası yayımlanan bildiride, "Terörsüz Türkiye ve Terörsüz Bölge hedeflerine ulaşma yolunda kaydedilen ilerlemelerin ele alındığı" belirtildi.