Harran Üniversitesi de işgalcilerin ürünlerini satmama kararı aldı

Harran Üniversitesi, siyonist işgal çetesini finanse eden ürünler ve ekonomik anlamda destek verdiği bilinen markaların üniversite olarak işletilen birimlerde satışlarının durdurulduğunu kamuoyu ile paylaştı.
Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu’nun talimatıyla, üniversite yerleşkesi içerisindeki sosyal tesislerde siyonistlerin Filistin'i işgaline destek veren markaların ürünleri artık satılmayacak.
Filistin’e destek amaçlı böyle bir karar aldıklarını belirten Güllüoğlu, "İşgalciler, herkesin gözü önünde resmen terör estiriyor. Batılı ülkeler de bu zulme çanak tutup destekliyor. Terör şebekesi, eşi benzeri olmayan uygulamalarla insan haklarını ihlal etmektedir. Milyonların yaşadığı bir kenti elektriksiz, susuz, ilaçsız ve gıdasız bırakıyor. Genç, yaşlı, çocuk, kadın demeden insanları öldürüyor. Okul, hastane demeden şehirleri bombalıyor. İnsanlık suçu işliyor. Biz de üniversite olarak Filistin'de yaşanan olayları protesto amaçlı israil ürünlerini boykot kararı aldık. Üniversite kampüslerimizde yer alan sosyal tesislerimize bağlı kantinlerimizde satışlarını yasakladık. Filistin’de yaşanan insanlık suçuna ekonomik anlamda destek verdiği bilinen markalar, üniversitemiz bünyesinde bundan sonra bulundurulmayacaktır." diye konuştu.
Dünyanın gözü önünde yapılan zulme karşı tavır alma adına yapılan boykotla, işgalciler tarafından üretilen veya onları destekleyen markalar ve ürünler Harran Üniversitesi tarafından işletilen işletmelerin raflarından kaldırıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.