Harran Üniversitesi de işgalcilerin ürünlerini satmama kararı aldı

Harran Üniversitesi, siyonist işgal çetesini finanse eden ürünler ve ekonomik anlamda destek verdiği bilinen markaların üniversite olarak işletilen birimlerde satışlarının durdurulduğunu kamuoyu ile paylaştı.
Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu’nun talimatıyla, üniversite yerleşkesi içerisindeki sosyal tesislerde siyonistlerin Filistin'i işgaline destek veren markaların ürünleri artık satılmayacak.
Filistin’e destek amaçlı böyle bir karar aldıklarını belirten Güllüoğlu, "İşgalciler, herkesin gözü önünde resmen terör estiriyor. Batılı ülkeler de bu zulme çanak tutup destekliyor. Terör şebekesi, eşi benzeri olmayan uygulamalarla insan haklarını ihlal etmektedir. Milyonların yaşadığı bir kenti elektriksiz, susuz, ilaçsız ve gıdasız bırakıyor. Genç, yaşlı, çocuk, kadın demeden insanları öldürüyor. Okul, hastane demeden şehirleri bombalıyor. İnsanlık suçu işliyor. Biz de üniversite olarak Filistin'de yaşanan olayları protesto amaçlı israil ürünlerini boykot kararı aldık. Üniversite kampüslerimizde yer alan sosyal tesislerimize bağlı kantinlerimizde satışlarını yasakladık. Filistin’de yaşanan insanlık suçuna ekonomik anlamda destek verdiği bilinen markalar, üniversitemiz bünyesinde bundan sonra bulundurulmayacaktır." diye konuştu.
Dünyanın gözü önünde yapılan zulme karşı tavır alma adına yapılan boykotla, işgalciler tarafından üretilen veya onları destekleyen markalar ve ürünler Harran Üniversitesi tarafından işletilen işletmelerin raflarından kaldırıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yer alan yardım dağıtım merkezine düzenlenen saldırıda 3 Filistinli şehit olurken 46 kişi de yaralandı.
Gazze’de 598 gündür süren soykırıma katılan Türkiye-israil çifte vatandaşların yargılanabileceğini vurgulayan Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), ilgili kişi ve oluşumlara karşı hukuki sürecin başlatılması çağrısında bulundu.
Siyonist işgal rejiminin sözde ordusunun Gazze kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4 Filistinli hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.
Filistin Topraklarında Ayrım Duvarı ve Yerleşim Karşıtı Direniş Komisyonu, son 24 saat içinde işgal altındaki Batı Şeria'da dört yeni yasa dışı yerleşim noktası kurma girişiminin tespit edildiğini açıkladı.