Hayırsever vatandaş Umre parasını Filistinlilere bağışladı

Adana'da Ayşe Çiftçi adlı vatandaş, Umre için biriktirdiği parayı Filistin ve Gazze'ye ulaştırılması için Umut Kervanı'na teslim etti.
Gazze'de çok zor şartlar altında hayatta kalma mücadelesi veren Filistinlilere yardımlar devam ediyor.
Adana'da yaşayan Ayşe Çiftçi Umre'ye gitmek için biriktirdiği parayı, 'Bu para benim değil, Filistinlilere aittir' diyerek, işgal rejiminin saldırısı altındaki Gazze'ye ulaştırılmak üzere Umut Kervanı'na bağışladı.
"Bunlar bana ait değil, Filistin'e aittir"
Umre için biriktirdiği parayı Gazze'ye ulaştırılmak üzere Umut Kervanı'na bağışlayan Ayşe Çiftçi, "Umre için biriktirdiğim parayı Filistin için vermek istiyorum. Bu zaten Allah'ın emanetiydi bana. Ben emaneti sahibine vermek istiyorum. Bunlar bana ait değil, Filistin'e aittir. Filistinlilerin bir işine yarayacak, onlar fayda görsün dedim, kalktım ve emaneti sahibine vermek için buraya geldim." dedi.
"Çocuklar açlıktan ölüyorlar"
Gazze ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirten Umut Kervanı Adana Dernek Başkanı Abidin Serin ise, Filistin ve Gazze'de savaşın devam ettiğini ve yaşanan dramın her geçen gün derinleştiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Orada savaş hala sürüyor. Büyük bir yıkım var ve oraya da el atmak lazım. Elhamdülillah halkımızda duyarlılık devam ediyor. Bugün de bir bacımız Umre parası biriktirmiş ancak Filistin'deki kardeşlerimizin o durumunu görünce umreye gitmekten vazgeçmiş ve umre parasını getirip bize verdi. Allah-ü Tealâ kendisine Hacca gitmeyi nasip etsin. Bu gerçekten çok duyarlı bir davranıştır. Bu güzel davranışı diğer Müslümanlardan da bekliyoruz. Düşünün ki oradaki çocuklar açlıktan ölüyorlar, o duruma gelinmiş. Yemek dağıtımına gidiyorlar, onlara kalmıyor ve bir çocuk parmağını kazanın dibine sürüyor, orada 1-2 yemek tanesi acaba elime bulaşır da ağzıma sürer miyim diye. Bu duruma gelmiş oradaki insanlar. Buna duyarsız kalmak kesinlikle Allah-ü Tealâ'nın kabul edeceği bir şey değildir. Allah-ü Tealâ bu tür duyarlı bacılarımızın, kardeşlerimizin sayısını artırsın. Hayırseverlerden gerekli duyarlılığı bekliyoruz. Bize ne kadar çok yardım ederlerse biz de Gazze'ye o kadar çok yardım etme imkânına kavuşacağız inşallah. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şanlıurfa’da uzun süredir yaşanan elektrik kesintilerine dair açıklama yapan Elektrik Mühendisleri Odası İl Temsilciliği, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş ’ın yetersiz altyapı politikalarının halkı mağdur ettiğini belirterek, bu durumun artık sürdürülemez hale geldiğini ifade etti.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, insani krizlerin daha da derinleşmesine yol açacak olan işgal rejiminin Gazze'yi işgal kararını şiddetle kınadıklarını bildirdi.
Batman'ın Mereto Caddesi Kavşağı'nda cip ile pikap çarpıştı. Kazada yaralanan olmazken mahalleli, "Her gün kaza oluyor, trafik ışığı ya da akıllı kavşak yapılmalı" diyerek yetkililere seslendi.
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Ardıçdibi Köyü, Aliçapan mevkiinde Murat Nehri kıyısında mahsur kalan 5 vatandaş kurtarıldı.