Hukuk Fakültesi öğrencileri: Filistin halkının kendini savunma hakkı meşrudur

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik sürdürdüğü soykırımı lanetlemek için okul bahçesinde toplanan Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri; Filistin'in yanında oldukları mesajını vererek, İslam ülkelerine Filistin davasına destek vermeye davet etti.
Uludağ Üniversitesinin Gemlik yerleşkesinde okuyan Hukuk Fakültesi öğrencileri kampüs bahçesinde gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile siyonist rejimin uyguladığı soykırımı kınayarak, tam bağımsız Filistin devleti kurulana kadar haklı Filistin davasının yanında olacaklarını vurguladılar.
Üniversite öğrencileri adına basın açıklamasını okuyan öğrencilerden Merve Oruç, 17.10.2023 tarihinde Gazze'de bulunan El-Ehli Baptist Hastanesi işgal rejimi tarafından hedef alınmak suretiyle vurulmuş, geriye korkunç bir enkaz kalmıştır. İnsanlık dışı bu eylemleriyle uluslararası hukuku hiçe saymakta, sapkın siyonizm ideolojisi uğruna tam anlamıyla soykırım gerçekleştirdiğini belirtti.
"Hastanelerin, yaralı ve hasta toplama yerlerinin bombalanması yasaktır"
Oruç, "Savaş hukukuna dair temel prensipleri düzenleyen 1907 tarihli La Haye sözleşmesinin eki IV nolu kara savaşı kuralları sözleşmesi yönetmeliğinin 25'nci maddesine göre şehir, kasaba ve her türlü yerleşim yerine herhangi bir araçla taarruz edilmesi veya bu gibi yerlerin rastgele bombardıman edilmesi ile hastanelerin, yaralı ve hasta toplama yerlerinin bombalanması yasaktır." dedi.
"Filistin halkının soykırıma karşı kendini savunma hakkı meşrudur ve sorgulanamaz"
Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri olarak Filistin'i başkenti Kudüs olan, doğusu ve batısıyla bölünmez bir bütün ve İslam'ın mukaddes toprakları olarak gördüklerini söyleyen Oruç, "Bütün dünya bilip görüp de görmezlikten geliyorken bugün yaşananların sorumlusu Filistin'i işgal eden, on binlerce kişiyi katleden, milyonlarca kişiyi sürgün eden, Mescid-i Aksa'ya defalarca alçakça saldırılar düzenleyenlerdir. Filistin halkının soykırıma karşı kendini savunma hakkı meşrudur ve sorgulanamaz." şeklinde konuştu.
"Zulme karşı sesimizi yükseltmeyi insani bir görev addediyoruz"
Bu topraklara barışın gelmesinin, vahşetin bitmesinin, Filistin'in 75 yıllık acısının ve mazlumiyetinin sona ermesinin yegane yolu Filistin'e yönelik yapılan saldırıların ve işgalin son bulması olduğunu belirten Oruç, "Mazlumların gözyaşlarından deniz oluşturup karşısına geçerek izleyen sraile karşı din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin topyekun bir şekilde harekete geçmek insani bir sorumluluktur. Gazze'de yaşanan vahşet, yıkım ve soykırıma karşı durmayı, mazlumlara ses vermeyi, zulme karşı sesimizi yükseltmeyi insani bir görev addediyor, şehitlerimize rahmet diliyoruz." diye konuştu.
Okunan basın açıklaması Adalet Topluluğu Başkanı Mahmut Arslan'ın yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yer alan yardım dağıtım merkezine düzenlenen saldırıda 3 Filistinli şehit olurken 46 kişi de yaralandı.
Gazze’de 598 gündür süren soykırıma katılan Türkiye-israil çifte vatandaşların yargılanabileceğini vurgulayan Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), ilgili kişi ve oluşumlara karşı hukuki sürecin başlatılması çağrısında bulundu.
Siyonist işgal rejiminin sözde ordusunun Gazze kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4 Filistinli hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.
Filistin Topraklarında Ayrım Duvarı ve Yerleşim Karşıtı Direniş Komisyonu, son 24 saat içinde işgal altındaki Batı Şeria'da dört yeni yasa dışı yerleşim noktası kurma girişiminin tespit edildiğini açıkladı.